Κοινωνία

Νέα Φιλαδέλφεια – Αυτόπτης μάρτυρας: Πώς έγιναν τα επεισόδια με τον 29χρονο νεκρό – «Χτυπούσαν ό,τι έβρισκαν»

Νέα Φιλαδέλφεια – Αυτόπτης μάρτυρας: Πώς έγιναν τα επεισόδια με τον 29χρονο νεκρό  – «Χτυπούσαν ό,τι έβρισκαν»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για «οργανωμένη» επίθεση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ κατά οπαδών της ΑΕΚ κάνει λόγο αυτόπτης μάρτυρας των δολοφονικών επεισοδίων που σημειώθηκαν, το βράδυ της Δευτέρας, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο αυτόπτης μάρτυρας, ιδιοκτήτης μαγαζιού, μιλώντας στο OPEN περιγράφει την άγρια «επιδρομή» των Κροατών χούλιγκαν που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ.

Περίπου στις 10 παρά το βράδυ, είχα το μαγαζί μισογεμάτο, όταν ήρθε ένας φίλος της ΑΕΚ και μου είπε ότι θα κάνουν κατέβασμα οι Κροάτες. Μου είπε να το πω στον κόσμο. Μετά άρχισαν και βάζανε φωτιές και ήρθαν περίπου 200-300 άτομα και άρχισαν να τα σπάνε όλα. Παίρνανε τραπέζια, καρέκλες και τα πετάγανε ο ένας στον άλλο. Έπεσε πάρα πολύ ξύλο. Ο 29χρονος ήταν εδώ στο γεφυράκι πάνω και είχε δεχτεί μαχαιριές. Τον πήγαν στο περίπτερο να τον πάρει το ασθενοφόρο. Άλλος Κροάτης ήταν στο έδαφος αιμόφυρτος, σε άσχημη κατάσταση. Είχε ανοίξει το κεφάλι του. Ο κόσμος ήταν τρομαγμένος. Υπήρχαν παιδιά. Ένας φίλος μου ήταν με το εγγόνι του που είναι τριών μηνών. Χτυπάγανε παντού, όπου βρίσκανε. Η αστυνομία ήρθε μισή ώρα μετά το συμβάν. Το συμβάν κράτησε μισή ώρα. Πάντως είχε ακουστεί αυτό ότι θα γίνει. Υπήρχε πολύ μεγάλο μίσος. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο μίσος. Ήρθαν να τα σπάσουν. Είχαν ρόπαλα και ήταν οργανωμένοι”.

Φωτογραφίες μία μέρα μετά τα δολοφονικά επεισόδια:

filadelfia-1
filadelfia-2
filadelfia-3
filadelfia-5

«Μετά από 10 λεπτά άρχισαν να βάζουν φωτιές. Γύρω στα 200-300 άτομα άρχισαν και τα έσπαγαν όλα. Στο κατέβασμα αρχίζει και αδειάζει το μαγαζί, πετάγανε καρέκλες ο ένας στον άλλο και συναντήθηκαν με 20-30 ΑΕΚτζήδες», περιγράφει.

Για τον νεκρό 22χρονο λέει πως τον «βρήκαν με μαχαιριές και τον μετέφεραν αιμόφυρτο», ενώ «άλλος αιμόφυρτος, Κροάτης, ήταν εδώ μπροστά στο μαγαζί σε άσχημη κατάσταση».

Αναφερόμενος στους χούλιγκαν, λέει χαρακτηριστικά: «Είχαν άγριες διαθέσεις (…). Χτυπάγανε παντού, ό,τι βρίσκανε. Μισή ώρα κράτησε το συμβάν. Είχαν πολύ άγριες διαθέσεις, είχαν ρόπαλα, ήταν οργανωμένοι».

Τέλος, ο ίδιος αναφέρει πως «είχε ακουστεί πως θα γίνει».

Στη ΓΑΔΑ οι 98 συλληφθέντες

Στο μεταξύ, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακρίνονται οι συλληφθέντες στα χθεσινά αιματηρά επεισόδια έξω από την OPAP ARENA, μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 22χρονου, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X