Κοινωνία

Νέα καταγγελία για το γηροκομείο στα Χανιά: “Πούλησαν σπίτι ηλικιωμένης με άνοια”

Νέα καταγγελία για το γηροκομείο στα Χανιά: “Πούλησαν σπίτι ηλικιωμένης με άνοια”
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με την τελευταία καταγγελία, η δομή φέρεται να υφάρπαξε σπίτι το οποίο ανήκε σε ηλικιωμένη γυναίκα, ευκατάστατη, η οποία φιλοξενήθηκε στο γηροκομείο από το 2013 έως το 2017, οπότε και απεβίωσε.

Σύμφωνα με την καταγγελία του δικηγόρου συγγενικού της προσώπου τον οποίο επικαλείται το flashnews.gr, η ηλικιωμένη έπασχε από άνοια και φέρεται να έκανε το 2017 ειδικό πληρεξούσιο στην ιδιοκτήτρια της δομής, με το οποίο την εξουσιοδοτούσε να πουλήσει ένα δικό της ακίνητο, σε κεντρικό σημείο στην πόλη των Χανίων.

Η πλευρά της ανιψιάς της ηλικιωμένης σημειώνει ότι η ηλικιωμένη είχε χαρτί από νευρολόγο ότι έπασχε από άνοια και χρειαζόταν να οριστεί «δικαστική συμπαράσταση» δηλαδή κάποιος από το δικαστήριο, ο οποίος θα χειρίζονταν τις προσωπικές της υποθέσεις, διότι η ηλικιωμένη δεν είχε επαφές με τους συγγενείς της (δύο ανιψιές συγκεκριμένα).

Μάλιστα, η καταγγελία αναφέρει ότι στο σπίτι υπήρχαν πολύτιμα αντικείμενα, κοσμήματα, λίρες κτλ.

Πάντα σύμφωνα με την καταγγελία, το ποσό της πώλησης η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου το παρέδωσε στην 91 ετών γυναίκα τρόφιμο, η οποία αποβίωσε τρεις μήνες αργότερα.

Η καταγγελία περιλαμβάνεται στην εισαγγελική έρευνα η οποία είναι σε εξέλιξη και αφορά τα περιουσιακά στοιχεία τρόφιμων της δομής.

“Πρόκειται για τέρατα” λέει φανερά συγκινημένος ο άνδρας που καταγγέλλει ότι ο θάνατος της μητέρας του οφείλεται στις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν σε γηροκομείο στα Χανιά.

Συγκλονίζει ο γιος της 85χρονης η οποία πέθανε σε γηροκομείο στα Χανιά και της οποία έγινε εκταφή στο πλαίσιο έρευνας για τις συνθήκες διαβίωσης αρκετών τροφίμων.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται από τον εισαγγελέα, έγινε εκταφή της σορού της 85χρονης που άφησε την τελευταία της πνοή στο γηροκομείο στα Χανιά.

«Χτύπησε η μητέρα μου και την άφηναν να πεθαίνει τρεις ημέρες, δεν μας ειδοποίησαν, μας έλεγαν ψέματα, την άφησαν να πεθάνει» αναφέρει ο γιος της μιλώντας στο Mega.

Αναφέρεται σε χτύπημα που είχε η άτυχη γυναίκα στο μέτωπο, για το οποίο η υπεύθυνη του γηροκομείου ανέφερε ότι είχε από χτύπημα στο κάγκελο. Ο ίδιος είχε ζητήσει να δει την μητέρα του, κάτι που το γηροκομείο του είχε αρνηθεί λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό με τον ίδιο να διαμαρτύρεται ότι υπήρχε η δυνατότητα να τη δει έξω από τη τζαμαρία.

Κάθε προσπάθεια να έρθει σε επαφή με την μητέρα του απέβη άκαρπη καθώς παρουσιάζονταν διάφορες δικαιολογίες όπως ότι την κούρευαν, της έκαναν μπάνιο, ή κοιμόταν.

Το Μάιο η μητέρα του όπως τον ενημέρωσαν, έπαθε ουρολοίμωξη και τρεις ημέρες αργότερα πέθανε.

«Παλεύουμε τα θηρία να κλειστούν μέσα, να μην κάνουν άλλες τέτοιες πράξεις» λέει.

Ο γιος της 85χρονης είναι πεπεισμένος πως η μητέρα του θα ζούσε αν δεν είχε μπει σε αυτό το γηροκομείο.

Κάτι που πιστεύουν στην πλειοψηφία τους οι συγγενείς και των άλλων 73 θυμάτων, που ήδη έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο της έρευνας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X