Κοινωνία

Νέα μετάλλαξη του κορονοϊού εντοπίστηκε στην Ινδία

Νέα μετάλλαξη του κορονοϊού εντοπίστηκε στην Ινδία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Υγείας της Ινδίας δήλωσε την Τετάρτη ότι μια νέα παραλλαγή διπλής μετάλλαξης του κορονοϊού εντοπίστηκε στη χώρα σε αριθμούς που, ωστόσο, δεν επαρκούν για να εξηγήσουν την ταχεία αύξηση κρουσμάτων σε ορισμένες περιοχές.

“Έχει βρεθεί μια νέα παραλλαγή διπλής μετάλλαξης στην Ινδία, η οποία δεν έχει ανιχνευθεί σε αριθμούς επαρκείς για να δημιουργήσει άμεση σχέση ή να εξηγήσει την ταχεία αύξηση των κρουσμάτων σε ορισμένα κρατίδια”, ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση

Το υπουργείο εξέδωσε αργότερα δήλωση σχετικά με την έρευνα της ινδικής κοινοπραξίας SARS-CoV-2 Genomics (INSACOG), περιγράφοντας τη νέα παραλλαγή.

“Η ανάλυση των δειγμάτων από την Maharashtra αποκάλυψε ότι σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2020, υπήρξε αύξηση του κλάσματος των δειγμάτων με τις μεταλλάξεις E484Q και L452R. Τέτοιες μεταλλάξεις παρέχουν ανοσολογική διαφυγή και αυξημένη μολυσματικότητα. Αυτές οι μεταλλάξεις έχουν βρεθεί σε περίπου 15- 20% των δειγμάτων και δεν ταιριάζει με κανένα προηγουμένως καταχωρισμένο VOC (ανησυχητικές παραλλαγές) “, ανέφερε το υπουργείο.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε αργότερα την παρουσία της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού στην Ινδία. Αν και έχουν βρεθεί VOC και μια νέα παραλλαγή διπλού μεταλλάκτη στην Ινδία, αυτές δεν έχουν ανιχνευθεί σε αριθμούς επαρκείς για να δημιουργήσουν ή να θεωρηθούν σχετικά ή να εξηγήσουν την ταχεία αύξηση των κρουσμάτων σε ορισμένα κρατίδια. Οι γονιδιωματικές ακολουθίες και οι επιδημιολογικές μελέτες συνεχίζουν να αναλύουν περαιτέρω την κατάσταση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί συνολικά 771 κρούσματα νέων στελεχών σε 18 πολιτείες σε ολόκληρη την Ινδία.
Αυτές περιλαμβάνουν 736 περιπτώσεις της μετάλλαξης από το Ηνωμένο Βασίλειο, 34 περιπτώσεις της μετάλλαξης της Νότιας Αφρικής και μία περίπτωση της μετάλλαξης της Βραζιλίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X