Θέμα

Νέα μέτρα: Εστίαση με το… ρολόι, 50% τηλεργασία – Ποιες μάσκες είναι υποχρεωτικές και που

Νέα μέτρα: Εστίαση με το… ρολόι, 50% τηλεργασία – Ποιες μάσκες είναι υποχρεωτικές και που
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το 2022 μπαίνει όπως τελειώνει και το 2021: με νέα μέτρα. Τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα (27.12.2021), μεν αλλά θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου (!) και για δυο εβδομάδες τουλάχιστον. Ανακοινώνοντάς τα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είπε πως ανάλογα με τους επιδημιολογικούς δείκτες, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο της επέκτασης των μέτρων.

Το πιο σημαντικό από τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από τις 3 Ιανουαρίου είναι το ωράριο στην εστίαση. Έως ότου να τεθούν σε ισχύ τα μέτρα, βέβαια, το ωράριο θα είναι ελεύθερο. Από την πρώτη Δευτέρα του 2022 όλα κλείνουν τα μεσάνυχτα, δεν θα επιτρέπονται οι όρθιοι και είναι ανοιχτό το αν θα συνεχίσει να επιτρέπεται η μουσική ή όχι!

Ήδη πολλοί αναρωτιούνται αφού τα μέτρα χρειάζονταν για να περιοριστεί η εξάπλωση της Όμικρον, γιατί δεν λαμβάνονται άμεσα. Και τονίζουν πως τις επόμενες έξι μέρες, έως τις 3 Ιανουαρίου 2022, θα γίνει… κακός χαμός και συνωστισμός σε εστίαση και διασκέδαση, πριν αρχίσει να ισχύει το ωράριο από τα μεσάνυχτα!

Η τηλεργασία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα αυξάνεται στο 50%, οι μάσκες FFP2 ή KN95 επεκτείνονται και στην εστίαση, με τον Θάνο Πλεύρη να καλεί τους πολίτες και τους εργαζόμενους στον κλάδο να τις επιλέγουν, μειώνεται ο κόσμος στα γήπεδα με… απειλή για λουκέτο και γίνονται πιο αυστηρά τα κριτήρια για είσοδο σε μονάδες ηλικιωμένων.

Τα νέα μέτρα αναλυτικά

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζόμενους στην εστίαση, στα ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός.

Τίθεται ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, η μουσική προς το παρόν επιτρέπεται, αλλά όπως είπε ο υπουργός αν δεν τηρηθεί το μέτρο, θα διακοπεί και η μουσική. Επίσης όχι όρθιοι, αποστάσεις στα τραπέζια και 6 άτομα ανά τραπέζι.

Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν το μέτρο δεν τηρηθεί οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εφαρμοστεί έως και 50% ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X