Κοινωνία

Νίκος Σύψας: Θα κολλήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι-Ερχεται το τέλος της πανδημίας

Νίκος Σύψας: Θα κολλήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι-Ερχεται το τέλος της πανδημίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Είχε ειπωθεί και γραφτεί κατά κόρον, πως η μετάλλαξη Δέλτα ίσως και να σημάνει το τέλος της πανδημίας της Covid-19, καθώς όπως είναι γνωστό είναι πολύ πιο μεταδοτική, αλλά κατά περίπου δέκα φορές λιγότερο θανατηφόρα.

Τι σημαίνει αυτό; Πως ολοένα και περισσότεροι πολίτες θα κολλήσουν κορονοϊό αλλά θα είναι ασυμπτωματικοί. Η πλειοψηφία αυτών και πολύ λιγότεροι από πριν θα νοσήσουν, κάτι που σημαίνει πως θα οδηγηθούμε στην ανοσία της αγέλης, είτε από τη νόσηση, είτε από το εμβόλιο.

Λίγες ημέρες αργότερα και ένα από τα «πρώτα ονόματα» της κυβέρνησης των λοιμωξιολόγων επιβεβαιώνει απόλυτα τα παραπάνω. Ο λόγος για τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Νίκο Σύψα, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να φέρει το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού!

Τι λέει ο Νίκος Σύψας

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Σύψας η «μετάλλαξη Δέλτα είναι η τελευταία πράξη του δράματος», σημειώνοντας πως έως και τον επόμενο χρόνο θα νοσήσουν όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και η ανοσία θα επιτευχθεί, είτε από το εμβόλιο είτε από τον ίδιο τον ιό.

Κορονοϊός: «Κόλαφος» για Μαξίμου, κυβέρνηση και υπουργούς! «Διακοσμητικός» ο ρόλος της Επιτροπής

Αυτό που θα πρέπει να τονιστεί επίσης είναι πως η μετάλλαξη Δέλτα, αλλά και γενικώς ο κορονοϊός έχει μικρή θνητότητα στους νέους, αντιθέτως παραμένει φονικός για τους ηλικιωμένους και για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι προφανώς άτομα που κινδυνεύουν από τον ιό θα πρέπει να εμβολιστούν -καθώς στην Ελλάδα παραμένουμε αρκετά χαμηλά σε εμβολιασμούς ηλικιωμένων- αντιθέτως είναι διαφορετικά τα πράγματα για τους νεότερους.

Αυτό το είδαμε και στις άλλες χώρες που επικράτησε η μετάλλαξη Δέλτα, εκεί που τα κρούσματα αυξήθηκαν ραγδαία, παρόλα αυτά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ήταν ελάχιστες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X