Κοινωνία

Ο Αμίρ δεν έπρεπε να συμμετάσχει στην κλήρωση για τη σημαία

Ο Αμίρ δεν έπρεπε να συμμετάσχει στην κλήρωση για τη σημαία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η υπόθεση του 11χρονου Αμίρ, ο οποίος δεν κράτησε την ελληνική σημαία στην παρέλαση,  έχει γίνει το επίκεντρο της προσοχής τις τελευταίες ημέρες.

  • -Μπορεί να δίχασε τους πολιτικούς αρχηγούς και τους πολίτες
  • -Ο Τσίπρας μπορεί να του δώρισε την ελληνική σημαία
  • – Οι δάσκαλοι να είπαν ότι ήταν η οικογένειά του που δεν θέλησε να την κρατήσει
  • –  Μπορεί να δέχτηκε ρατσιστική επίθεση
  • – Κι όμως, εν τέλει για όλα να «φταίει» ο διευθυντής του σχολείου που δεν διάβασε τη νομοθεσία
  • – Η νομοθεσία δεν του επέτρεπε να λάβει μέρος στην κλήρωση για σημαιοφόρος

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως ο 11χρονος, ο οποίος είναι αφγανικής καταγωγής, δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει εξ αρχής στην κλήρωση για τη σημαία, καθώς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ( νόμος του πρώην υπουργού Παιδείας Πέτρου Ευθυμίου )δεν πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Όπως προκύπτει από δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Ellinika Hoaxes», οι όροι που θα έπρεπε να πληρούνται για να συμμετάσχει ο μικρός Αμίρ στην κλήρωση είναι να είναι μαθητής της ΣΤ’ Δημοτικού και να φοιτά στο σχολείο για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, ο μικρός Αμίρ φοιτά μόλις 7 μήνες στο δημοτικό σχολείο της Δάφνης, καθώς προηγουμένως βρέθηκε για έναν χρόνο στο camp της Λέσβου.

Είναι προφανές, λοιπόν, πως ένα ζήτημα που δίχασε τόσο τους πολιτικούς αρχηγούς όσο και το σύνολο της κοινωνίας, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί και κατά συνέπεια να είχε προστατευτεί το 11χρονο παιδί, αν απλώς τηρούνταν οι κανόνες της νομοθεσίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X