Καιρός

Ο καιρός το Πάσχα: Πώς θα εξελιχθεί την Μεγάλη Εβδομάδα

Ο καιρός το Πάσχα: Πώς θα εξελιχθεί την Μεγάλη Εβδομάδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καιρός: «Κλειδώνει» σιγά – σιγά η πρόβλεψη για τον καιρό το Πάσχα 2024, ο οποίος αναμένεται σε γενικές γραμμές καλός, με κάποια λίγα φαινόμενα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα μας χαλάσουν τα σχέδια για εκδρομές και βόλτα στην εξοχή.

Ωστόσο, η πρόγνωση δεν είναι η οριστική, καθώς μπορεί να υπάρξουν καιρικές… ανατροπές.

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, θα είναι οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο..

Ξεκινούν από το Σάββατο, και από το απόγευμα έως και την Μ. Τετάρτη θα είναι πολύ ισχυροί, πρόσκαιρα Μ. Δευτέρα και Μ,. Τρίτη τοπικά ακόμα και 8 μποφόρ. Δεν προβλέπεται όμως να δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες μετακινήσεις.

Προς το τέλος της Μ. Εβδομάδας, δηλαδή Μ. Πέμπτη, Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο θα υπαρξουν κάποια φαινόμενα στη Βόρεια Ελλάδα, κάποιες βροχές και μπόρες.

Ωστόσο, ξεκαθαρίζει πως δεν θα είναι κάτι ανησυχητικό, ενώ δεν προβλέπεται να βρέξει – προς το παρόν τουλάχιστον – από τη Θεσσαλία και κάτω.

Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν από τη Μ. Πέμπτη, με τον κ. Γιαννόπουλο να καταλήγει λέγοντας «πως το φετινό Πάσχα θα είναι όμορφο, χωρίς προβλήματα».

Τι αναφέρει ο Μαρουσάκης για τον καιρό του Πάσχα

Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, τις επόμενες ημέρες οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, ενώ μέχρι την Κυριακή δεν αναμένεται κάτι το αξιόλογο.

Στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας θα σημειωθούν κάποιες διαταραχές στη Θράκη, με κάποιες βροχές και καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν και προς τα δυτικά μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα αυξηθεί στους 24-27 βαθμούς Κελσίου.

Από τη Μεγάλη Πέμπτη και μετά, κάποιες διαταραχές θα προσεγγίσουν τη χώρα, από τα πιο δυτικά τμήματα. Αυτό σημαίνει ότι στα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Κυριακής του Πάσχα, είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες, κυρίως στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Σε εκείνες τις περιοχές δεν αποκλείεται να δούμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X