Κοινωνία

Ολοκληρώνεται η έρευνα για τις καταγγελίες Καλογρίτσα: Κατέθεσε η οικογένεια Χούρι

Ολοκληρώνεται η έρευνα για τις καταγγελίες Καλογρίτσα: Κατέθεσε η οικογένεια Χούρι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων έδωσαν εξηγήσεις οι εκπρόσωποι της εταιρείας CCC, συμφερόντων της οικογένειας Χούρι, στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που διενεργείται μετά τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα για όσα έγιναν στο παρασκήνιο του τηλεοπτικού διαγωνισμού του 2016.

Ο εργολάβος έχει μηνύσει τους Χούρι ισχυριζόμενος πως η σύμβαση των 3 εκατομμυρίων ευρώ με τον λιβανέζικο κολοσσό CCC για την κατασκευή εμπορικού κέντρου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν εικονική και πως στην πραγματικότητα τα χρήματα του δόθηκαν κατόπιν συμφωνίας των Λιβανέζων με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, ώστε να εμφανιστεί ως «μπροστινός» στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Διέψευσαν όσα αυτός υποστηρίζει

Σύμφωνα με πληροφορίες στα υπομνήματά τους οι μηνυόμενοι από τον Καλογρίτσα διέψευσαν όσα αυτός υποστηρίζει εμμένοντας στο ότι τα συγκεκριμένα χρήματα ήταν προκαταβολή για το παραπάνω έργο τα οποία οφείλει να τους επιστρέψει αφού δεν το εκτέλεσε.

Επικαλέστηκαν δε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και πρόσφατη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο επικύρωσε την εκδοθείσα το 2019 του Ελβετικού Διαιτητικού Δικαστηρίου που δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς της πλευράς Καλογρίτσα.

Αντιθέτως είχε δικαιώσει την CCC επιδικάζοντας τα 3 εκατ. ευρώ με την επιβάρυνση των νόμιμων τόκων για την καθυστέρηση στην καταβολή του ποσού.

Μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν οι Χούρι, η δικογραφία αναμένεται να επιστρέψει από την πταισματοδίκη στον εποπτεύοντα την υπόθεση εισαγγελέα ο οποίος εκτιμάται ότι λόγω της αναφοράς του ονόματος του Νίκου Παππά θα τη διαβιβάσει στη Βουλή για τις δικές της ενέργειες.

Η Ελενα Ακρίτα βγάζει στη φόρα τα δανεικά και ρυθμισμένα του Αδωνι Γεωργιάδη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X