Κοινωνία

Πανελλήνιες 2021: Πότε πρέπει να κάνουν self test οι υποψήφιοι

Πανελλήνιες 2021: Πότε πρέπει να κάνουν self test οι υποψήφιοι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η διενέργεια selft test από μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη διαδικασία.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι, καθώς και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που συμμετέχουν στη διεξαγωγή των εξετάσεων, θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test).

Το πρώτο test ήταν προγραμματισμένο για την 10η Ιουνίου, ενώ σε περίπτωση θετικού υπήρξε δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ από την ίδια ημέρα έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου.

Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει σήμερα, με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ από σήμερα και έως τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, που θα δώσουν το πρώτο του Μάθημα στις 15 Ιουνίου, θα έχουν τη δυνατότητα διενέργειας του δεύτερου τεστ το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την ίδια ημέρα και έως την Τρίτη 22 Ιουνίου.

Τα self test διατίθενται από τα φαρμακεία της χώρας, σε όλες τις εργάσιμες ώρες και όχι σε διανυκτερεύσεις.

Τι γίνεται σε περίπτωση θετικού τεστ

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος εκδίδεται σχετική δήλωση και ο εξεταζόμενος καλείται να κάνει ένα δεύτερο τεστ σε δημόσια δομή.

Στο παρακάτω link είναι η λίστα με τις διαθέσιμες δημόσιες δομές που δίνουν τη δυνατότητα διενέργειας επαναληπτικού τεστ από Δευτέρα έως Παρασκευή: https://self-testing.gov.gr/eody-stathera-simeia.pdf

Οι δομές που λειτουργούν τις Κυριακές: https://self-testing.gov.gr/eody-stathera-simeia-kiriakis.pdf

Αν το επαναληπτικό αυτό τεστ είναι αρνητικό, ο υποψήφιος/εκπαιδευτικός λαμβάνει σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και προσέρχεται στο εξεταστικό κέντρο.

Σε περίπτωση θετικού ακολουθείται το ανακοινωθέν πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις το Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, καλούνταν να κάνουν αίτηση προσκομίζοντας το αποδεικτικό του εργαστηριακού αποτελέσματος.

Να σημειωθεί πως εάν εντοπιστεί κρούσμα μετά από κάποιο μάθημα, τότε όσοι ήταν στην ίδια τάξη, μαθητές και εκπαιδευτικοί, μπορούν να συνεχίσουν κανονικά τις εξετάσεις.

Ως προς τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετέχουν στη διεξαγωγή των εξετάσεων, σε περίπτωση επιβεβαιωμένου θετικού κρούσματος, θα υπάρχει πρόβλεψη αντικατάστασης.

Εάν βρεθεί κρούσμα σε σπίτι εξεταζόμενου, εκείνος μπορεί να δώσει κανονικά με την επίδειξη αρνητικού εργαστηριακού αποτελέσματος (PCR ή rapid-test).

Σε περίπτωση που κάποια περιοχή της χώρας χαρακτηριστεί “κόκκινη” εν μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων, οι εξετάσεις θα συνεχίζονται κανονικά με την προσκόμιση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test) από υποψήφιους και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X