Κοινωνία

Παπαευαγγέλου: Η διασπορά δεν έχει ακόμα ελεγχθεί – Η ξεγνοιασιά θα αργήσει να έρθει

Παπαευαγγέλου: Η διασπορά δεν έχει ακόμα ελεγχθεί – Η ξεγνοιασιά θα αργήσει να έρθει
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορονοϊό τόνισε ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι σε ύφεση σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας προσθέτοντας ότι ο μέσος κυλιόμενος όρος μειώθηκε στα 13 νέα κρούσματα ανά 100.000, στο μισό δηλαδή από τον Απρίλιο.

Ο μέσος όρος των νέων εισαγωγών την μέρα είναι 174 ενώ 2.200 άτομα νοσηλεύονται με Covid σε όλη τη χώρα. Η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευομένων αφορά σε ανεμβολίαστους είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας λέγοντας μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να πειστούν οι μεγαλύτεροι κυρίως να εμβολιαστούν καθώς το πιο ισχυρό όπλο προστασίας είναι το εμβόλιο. Εκανε γνωστό ότι οι διασωληνωμένοι μειώθηκαν κατά 15% και ότι οι προβλέψεις μιλούν για σημαντική αποσυμπίεση τις επόμενες μέρες.

Σημείωσε ότι η διάμεση ηλικία είναι τα 36 έτη κάτι που δείχνει ότι η διασπορά συνεχίζεται σε νέα μη εμβολιασμένα άτομα. Η κ. Παπαευαγγέλου πρόσθεσε ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό σε όλη τη χώρα ενώ δεν λείπουν και οι νέες εξάρσεις σε περιοχές όπως η Κατερίνη και η Ρόδος.

Η διασπορά δεν έχει ακόμα ελεγχθεί είπε το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων τονίζοντας ότι η ξεγνοιασιά θα αργήσει να έρθει και μέχρι τότε θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. “Ναι, φέτος μια σημαντική μερίδα έχει εμβολιαστεί, είμαστε μακριά όμως από το επιθυμητό τείχος ανοσίας” ανέφερε. Πρόσθεσε ότι ξαφνιάζουν την επιτροπή οι συζητήσεις για το πότε θα βγάλουμε τις μάσκες και υπογράμμισε ότι αυτές  παραμένουν το πιο σημαντικό μέτρο ατομικής προστασίας.

Διευκρινίσεις για τη διενέργεια των self test για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα  

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X