Κοινωνία

Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη ζητούν τηλεοπτική κάλυψη της δίκης

Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη ζητούν τηλεοπτική κάλυψη της δίκης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την τηλεοπτική κάλυψη της δίκης τους στο Ειδικό Δικαστήριο επιθυμούν Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη. Οι δύο υπέβαλαν μέσω των συνηγόρων τους.

Οι δικηγόροι των δύο κατηγορουμένων επιχειρηματολόγησαν επικαλούμενοι το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου για να στοιχειοθετήσουν το αίτημά τους, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια υπόθεση με ουσιώδες δημόσιο ενδιαφέρον.

Επιπλέον, οι δικηγόροι των δύο κατηγορουμένων κάνοντας λόγο για ζήτημα «ανώτατου επιπέδου δημοσιότητας» επιχειρηματολόγησαν επικαλούμενοι το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για να στοιχειοθετήσουν το αίτημά τους, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για υπόθεση με ουσιώδες δημόσιο ενδιαφέρον.

Επίσης, υποστήριξαν ότι η σπουδαιότητα της δίκης έχει έντονο ενδιαφέρον καθώς ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι πρώην εισαγγελικός λειτουργός και είχε πολιτική ιδιότητα, πλέον των άλλων θέσεων που υπηρέτησε, ενώ η κα Τουλουπάκη είναι εν ενεργεία εισαγγελική λειτουργός.

«Θα θέσω μια ανθρώπινη παράμετρο. Το προσωπικό μου δράμα. Προσπαθούν να με εμφανίσουν ως κακούργο, τι Ρασπούτιν, τι αυτό! Όταν η ανεξάρτητη δικαιοσύνη είπε ότι δεν ισχύουν όλα αυτά, διέρρεαν ότι κατηγορούμαι για σωρεία κακουργημάτων. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, θα αποδειχθεί η αλήθεια, θα τη μάθει ο ελληνικός λαός» δήλωσε ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

Η Ελ. Τουλουπάκη από την πλευρά της υποστήριξε ότι δεν φοβάται τη δημοσιότητα και το τεκμήριο αθωότητας καθώς έχεις «κρυστάλλινες θέσεις».

Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφανθεί επί του αιτήματος των συνηγόρων.

Νωρίτερα, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της πρώην εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη να παραστεί στη δίκη προς υποστήριξη της κατηγορίας της παράβασης καθήκοντος που αποδίδεται στον πρώην αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης.

Την απόρριψη του αιτήματος είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X