Κοινωνία

Πνιγμός 6χρονης: Τα “καυτά” ερωτήματα που γεννούν υποψίες για εγκληματική ενέργεια

Πνιγμός 6χρονης: Τα “καυτά” ερωτήματα που γεννούν υποψίες για εγκληματική ενέργεια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δύο καυτά ερωτήματα ζητούν απαντήσεις στον πνιγμό της 6χρονης Αμέλια στο Καλαμάκι Κορινθίας. Οι Λιμενικοί δεν πείθονται από όσα εξιστόρησε ο πατέρας και βλέπουν πολύ παράξενο να λέει ότι της φόρεσε σωσίβια, αλλά η εξάχρονη βρέθηκε πνιγμένη με τα ρούχα και τα παπούτσια.

Το δεύτερο είναι η αφήγηση του πατέρα ότι άφησε αβοήθητη την 6χρονη επειδή έχει άσθμα και πολύ περισσότερο την εγκατέλειψε και έτρεξε να ζητήσει βοήθεια.

Αναλυτικά από τα γεγονότα προκύπτει ότι το κοριτσάκι βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα από ψαρά κάτω από τη βάρκα, όμως από αυτό το σημείο ξεκινούν τα βασανιστικά ερωτήματα. Η 6χρονη ήταν κανονικά ντυμένη και μάλιστα φορούσε και τα πέδιλα της όταν βρέθηκε νεκρή. Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού, η εικόνα αυτή, δηλαδή του κανονικά ντυμένου θύματος θα μπορούσε να παραπέμπει σε μια ακούσια πτώση στη θάλασσα, ένα τυχαίο γεγονός, όμως η κατάθεση του πατέρα αναφέρει πως της φόρεσε σωσίβιο για να κάνει μπάνιο και όταν μπήκε στη θάλασσα της έφυγε με αποτέλεσμα να βουλιάξει. Ετσι το ερώτημα παραμένει αναπάντητο για το πώς βρέθηκε στη θάλασσα η μικρούλα φορώντας κανονικά τα ρούχα της.

Το δεύτερο γεγονός που προβληματίζει έντονα τους αξιωματικούς του Λιμενικού είναι το ότι ουσιαστικά ο πατέρας άφησε την κορούλα του στην τύχη της βγαίνοντας από τη θάλασσα «προκειμένου να αναζητήσει βοήθεια» όπως κατέθεσε. «Δεν αντέχει σε καμία λογική ένας γονιός να αφήνει το παιδί του να βουλιάζει στη θάλασσα και να μην κάνει τα αδύνατα δυνατά για να το σώσει, ακόμη και αν έχει άσθμα, ακόμη και αν διακινδυνεύει σίγουρα τη ζωή του. Και αυτό το σημείο πρέπει να διερευνηθεί με πολύ μεγάλη προσοχή», αναφέρουν τα ίδια στελέχη που έχουν πλήρη γνώση της υπόθεσης. Παράλληλα με την απολογία του πατέρα της 6χρονης στον Ανακριτή, αναμένονται και τα αναλυτικά ιατροδικαστικά και εργαστηριακά ευρήματα, από τα οποία θα προσδιοριστεί και ο ακριβής μηχανισμός θανάτου της άτυχης μικρούλας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X