Κοινωνία

Ποια μέτρα αίρονται από σήμερα: Τι ισχύει για σχολεία, εστίαση, διασκέδαση, γήπεδα και τηλεργασία

Ποια μέτρα αίρονται από σήμερα: Τι ισχύει για σχολεία, εστίαση, διασκέδαση, γήπεδα και τηλεργασία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σιγά-σιγά, οι ρυθμοί επιστρέφουν στην κανονικότητα και έτσι από το Σάββατο (19/02) αίρονται συγκεκριμένα μέτρα προστασίας εν μέσω της πανδημίας της νόσου COVID-19.

Χαρακτηριστικά, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδρίασε, την Τετάρτη (16/02) και έδωσε το «πράσινο φως» για ακόμα περισσότερες ελευθερίες.

Ποια μέτρα ισχύουν πλέον για σχολεία, εστίαση, διασκέδαση, γήπεδα, τηλεργασία

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε την Τετάρτη (16/02) νέα χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Έτσι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Θάνου Πλεύρη. επιστρέφουν οι όρθιοι θαμώνες στη διασκέδαση, επανεκκινούν οι σχολικές διαδρομές, η χωρητικότητα στα γήπεδα θα είναι στο 50% και η τηλεργασία σε ποσοστό 20% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Στοπ στα καρναβάλια – Τα μέτρα που παραμένουν σε ισχύ

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας στον εορτασμό του καρναβαλιού, προκειμένου να σωθεί το Πάσχα, όπως έγραψε σχετικά το Sputnik.

Εν συνεχεία, κάποια μέτρα προστασίας παραμένουν σε ισχύ και είναι τα εξής:

Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ για τους εργαζόμενους στην εστίαση είναι υποχρεωτική.

Επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X