Κοινωνία

Ποιος είναι ο Roan Brahim που δολοφονήθηκε στον Βύρωνα: Το σκοτεινό παρελθόν στην Αλβανία

Ποιος είναι ο Roan Brahim που δολοφονήθηκε στον Βύρωνα: Το σκοτεινό παρελθόν στην Αλβανία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τον «βίο και την πολιτεία» του 32χρονου που δολοφονήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον Βύρωνα δημοσίευσε σήμερα Παρασκευή η έγκυρη διεθνής ειδησεογραφική ιστοσελίδα Vox.

Ο 32χρονος εκτελέστηκε μπροστά στα μάτια της συζύγου του και του ανήλικου παιδιού του. Πέθανε ακαριαία ενώ η 37χρονος συνοδηγός τραυματίστηκε ελαφρά. Το παιδί μάλιστα έπαιζε εκείνη την ώρα στο πάρκο και είδε το περιστατικό καθώς και τον θανάσιμο τραυματισμό του πατέρα του, μεταβαίνοντας στο σημείο και φωνάζοντας «βοήθεια, ο μπαμπάς μου».

Το θύμα είναι ο Roan Brahimγνωστός ως εχθρός του Vis Martinaj.

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ στην οδό Μεσολογγίου στον Βύρωνα. Ξαφνικά, μια μοτοσικλέτα προσπέρασε το αυτοκίνητο και ένα άτομο έβγαλε όπλο και πυροβόλησε εναντίον του οχήματος.

Όπως αναφέρει το Vox, ο Roan Brahim καταζητείτο για τον τρόμο που προκάλεσε το 2021 σε ένα μπαρ στην περιοχή Zejmen της Αλβανίας, όπου εισέβαλε οπλισμένος με Καλάσνικοφ αναζητώντας τον ιδιοκτήτη.

Ο Roan Brahimi είναι ένας από τους ανθρώπους που θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στη δολοφονία του Ylli Ibrahimi, κατά την οποία σκοτώθηκε και ο Klisman Preçi. Αλβανικό δίκτυο αποκάλυψε τον Δεκέμβριο του 2022 ότι η αστυνομία ερεύνησε το διαμέρισμα του Brahim το οποίο διατηρούσε με το ψευδώνυμο Sidorel Prendi, στο χωριό Πλάνα της Αλβανίας.

Στο διαμέρισμα, η αστυνομία βρήκε μόνο τον πατέρα του, Gjovalin Prendi, ο οποίος είπε ότι δεν είχε ιδέα πού βρισκόταν ο γιος του, τουλάχιστον για ένα χρόνο.

Ο Roan Brahimi είχε κηρυχθεί καταζητούμενος για το προαναφερθέν περιστατικό στο μπαρ. Ως συνεργοί του ίδιου περιστατικού, είχαν κηρυχθεί επίσης καταζητούμενοι ο ανιψιός του βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ρrahman Rraja,  ο Ramazan Rraja και ο Alesio Dobrozi.

Ο Roan Brahimi καταζητείτο επίσης από την αστυνομία για την εκτέλεση του Brilant Martinaj και φίλων του, στον κόμβο της Φούσας-Κρούγια, στις 17 Ιουλίου 2022. Σύμφωνα με αστυνομικά έγγραφα που επικαλείται το Vox, φαίνεται πως η διαμάχη ξέσπασε μετά από μια σύγκρουση που είχε ο Roan Brahimi με τον Ylli Brahjan.

Ο τελευταίος, σύμφωνα με τα έγγραφα της δίωξης, φέρεται να είχε οδηγήσει τον Roan Brahim σε μία από τις βάσεις όπου βρίσκονταν ο Ervis Martinaj και οι έμπιστοι του, στην περιοχή Φούσα Κούκε. Εκεί, ο Rohan Brahimi φέρεται να βιάστηκε βάναυσα. Η αιτία δεν ήταν άλλη από χρέη τζόγου.

Καθώς ο Brahimi έφευγε από το σημείο του βιασμού του, φέρεται να προειδοποίησε τον Ylli Brahjan ότι «δεν θα συγχωρούσε ποτέ αυτό που του είχε κάνει». Είναι όμως αυτό το πραγματικό κίνητρο για τη δολοφονία του Ylli Brahjan, το βράδυ της 22ας Ιουλίου 2022;

Μαφία, Βύρωνας, Νεκρός Αλβανός

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X