Κοινωνία

Πώς ταξιδεύουμε από και προς την Ελλάδα: Τι ισχύει με τα νέα μέτρα

Πώς ταξιδεύουμε από και προς την Ελλάδα: Τι ισχύει με τα νέα μέτρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) εκδόθηκε την Παρασκευή για τα νέα μέτρα που αφορούν τα ταξίδια από και προς την Ελλάδα την εορταστική περίοδο, τα οποία μπήκαν σε εφαρμογή από την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, όσοι πολίτες θελήσουν να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα, οφείλουν -ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης- να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF. Επίσης, καλούνται να προσκομίσουν αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών ή εναλλακτικά με αρνητικό rapid test 24 ωρών, ανεξαρτήτως εμβολιασμού ή νόσησης.

Επιπλέον υποχρέωση για αρνητικό PCR ή rapid test σε ελληνικό έδαφος έχουν οι ταξιδιώτες από:

Βραζιλία, Χιλή, Αργεντινή, Μεξικό, Ουρουγουάη, Δημοκρατία της Κούβας

Ινδία, Πακιστάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σουλτανάτο του Ομάν, Κίνα

Ρωσική Ομοσπονδία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γεωργία

Λιβύη, Μαρόκο, Αίγυπτο

Υπενθυμίζεται ότι τα πιστοποιητικά νόσησης που εκδόθηκαν από τις 15/7 έως και τις 31/10 παραμένουν σε ισχύ έως τις 31/1.

Επιπρόσθετες προϋποθέσεις για την είσοδο στη χώρα έχουν οι ταξιδιώτες που προέρχονται από Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι.

Σύμφωνα με τα όσα ορίζει η ΚΥΑ, αυτοί υποχρεούνται σε αρνητικό PCR ή rapid test στα σημεία εισόδου της χώρας, καθώς και σε προσωρινό περιορισμό αποκλειστικά σε ξενοδοχεία καραντίνας που υποδεικνύονται από τις αρμόδιες αρχές, για 10 ημέρες από την είσοδό τους στην ελληνική επικράτεια που λήγει με αρνητικό μοριακό τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι τα νέα μέτρα ισχύουν στις πύλες εισόδου στη χώρα, όπως διεθνείς αερολιμένες και αερολιμένες με τελωνειακό και διαβατηριακό έλεγχο, στα λιμάνια Πάτρας, Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας, καθώς και στους συνοριακούς σταθμούς Προμαχώνα, Ορμενίου, Νυμφαίας, Εξοχής, Ευζώνων, Νίκης, Δοϊράνης, Κρυσταλλοπηγής, Κακαβιάς και Μαυροματίου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X