Κοινωνία

Προφυλακιστέος ο 40χρονος συλληφθείς για συμμετοχή στον ISIS

Προφυλακιστέος ο 40χρονος συλληφθείς για συμμετοχή στον ISIS
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 40χρονος που συνελήφθη για συμμετοχή στον ISIS, μετά την απολογία του.

Ο άνδρας μετέβη την Παρασκευή στο γραφείο του εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS και τρομοκρατικές πράξεις που αφορούν μεταξύ άλλων και ανθρωποκτονίες στην αλλοδαπή.

Έπειτα, ζήτησε προθεσμία και απολογήθηκε σήμερα, όπως μεταδίδει το dikastiko.gr, ενώ με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των Αρχών, ο άνδρας συνελήφθη το απόγευμα της 23ης Δεκεμβρίου από στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σε επιχείρηση που στήθηκε με τη συνεργασία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.).

Ο ίδιος είχε συλληφθεί και στις αρχές του Δεκέμβρη, κατηγορούμενος για εμπλοκή σε κύκλωμα πλαστών διαβατηρίων. Από τη σχετική έρευνα που έγινε τότε σε διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα, είχαν βρεθεί 900 διαβατήρια.

Τότε, κατηγορείτο για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνσης εισόδου-εξόδου από τη χώρα, κατοχής διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφίας, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, κατ’ εξακολούθηση και νομοθεσίας περί όπλων.

Είχε αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων, αλλά είχε μπει στο επίκεντρο έρευνας Αντιτρομοκρατικής και ΕΥΠ καθώς θεωρήθηκε ύποπτος.

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X