Κοινωνία

Πρώτη ανάρτηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη: “Με τσιμπούν και μου ρουφούν το αίμα αδυσώπητα τσιμπούρια”

Πρώτη ανάρτηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη: “Με τσιμπούν και μου ρουφούν το αίμα αδυσώπητα τσιμπούρια”
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Mαργαρίτα Θεοδωράκη προχώρησε στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή της μετά τον θάνατο του πατέρας της, Μίκη.

«Με τσιμπούν και με ματώνουν αδυσώπητα τσιμπούρια. Μου ρουφούν το αίμα. Όμως η καρδιά μου είναι γεμάτη από το αίμα του πατέρα μου! Τι να καταφέρουν;» υπογραμμίζει στην ανάρτησή της στο Facebook.

Ακολούθως, μίλησε για τις συναυλίες που έγιναν στην Κομοτηνή και στους Φιλίππους, ευχαριστώντας τον λαό της Θράκης.

«Στη συναυλία χορεύω ζεϊμπέκικο και κοιτώ μέσα στη ψυχή του πατέρα μου», ανέφερε και επανέλαβε: «Με τσιμπούν τα τσιμπούρια. Ορμούν πάνω στο βαρύ μεγάλο σώμα μου… Τα τσιμπούρια θα πέσουν από το κορμί μου. Θα εξαφανιστούν. Βασανιστικά παράσιτα. Κάνω υπομονή».

Δείτε την ανάρτησή της:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2736371646653032&id=100008406698129

Μία μέρα νωρίτερα σε λαϊκό προσκύνημα η σορός – Θρίλερ με τον τόπο ταφής του

Παράλληλα, μία ημέρα νωρίτερα απ’ ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη και συγκεκριμένα η σορός του θα βρίσκεται στην Μητρόπολη Αθηνών τη Δευτέρα (10.00 – 19.00), την Τρίτη (10.00 – 19.00) και την Τετάρτη από τις 10 έως και τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης οπότε και θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

Η αλλαγή αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι την Πέμπτη το Κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστό λόγω της διεξαγωγής του Ράλι Ακρόπολις.

Ταυτόχρονα, μία τέταρτη επιστολή του Μ. Θεοδωράκη από το 2013, άγνωστη έως τώρα, δημοσιοποιήθηκε από τον δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σημανδαράκη. Και σε αυτή, ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης, εκφράζει την επιθυμία στον τότε δήμαρχο Μανώλη Σκουλάκη να ταφεί στο Γαλατά Χανίων.

«Η οικογένειά μου δε συμφωνεί με την επιθυμία μου αυτή, όμως ο νόμος αναγνωρίζει το δικαίωμα του καθενός να αποφασίζει για την τύχη του σώματός του, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας πάντα, και το ίδιο το Σύνταγμα κατοχυρώνει το δικαίωμα του καθενός στην προσωπικότητά του» έγραψε ο τεράστιος μουσικός.

Αντίστοιχες επιστολές ο Μίκης Θεοδωράκης είχε αποστείλει στη γραμματέα του Ρένα Παρμενίδου, τον Πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και στον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Οι τρεις πλευρές που εξουσιοδοτήθηκαν να εκτελέσουν την τελευταία επιθυμία του Μεγάλου Έλληνα κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά μελών της οικογένειας του Μίκη Θεοδωράκη που αποφάσισαν να ταφεί στο εξοχικό του στο Βραχάτι Κορινθίας, παραβλέποντας την επιθυμία του εκλιπόντος, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση.

Το δικαστήριο, με προσωρινή διαταγή, απαγορεύει κάθε ενέργεια για τον ενταφιασμό της σορού του σπουδαίου μουσουργού μέχρι και τη Δευτέρα, οπότε και θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X