Κοινωνία

Πρώτη μέρα διαδημοτικών μετακινήσεων – Γέμισαν κόσμο οι παραλίες και τα πάρκα της Αττικής

Πρώτη μέρα διαδημοτικών μετακινήσεων – Γέμισαν κόσμο οι παραλίες και τα πάρκα της Αττικής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αττική:Οι διαδημοτικές μετακινήσεις απελευθερώθηκαν, με αποτέλεσμα να μην είναι λίγοι οι Αθηναίοι που εκμεταλλεύθηκαν την καλοκαιρία και μετέβησαν σε παραλίες και πάρκα για να χαλαρώσουν το Σάββατο.

Η κούραση των πολιτών από το πεντάμηνο σχεδόν lockdown είναι τεράστια και η αναπροσαρμογή των μέτρων προστασίας, δίνει μια διέξοδο εκτόνωσης στην κοινωνία.

Σε σχέση με τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα, παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα ενώ χαρακτηριστική είναι η εικόνα από τον Φλοίσβο, όπου πολίτες κάνουν περίπατο στον παραλιακό δρόμο.

Επίσης, ίδια εικόνα περίπου επικρατεί και στο Καβούρι, όπου κάποιοι πιο τολμηροί έκαναν και βουτιές στη θάλασσα Απρίλη μήνα.

Έτσι, στέλνοντας τον κωδικό 6 στο SMS προς το 13033, οι Αθηναίοι μπορούν να πάρουν το αυτοκίνητό τους (μέχρι τρία άτομα ή μια οικογένεια) και να πάνε για άθληση σε υπαίθριο χώρο.

Απαραίτητη προϋπόθεση παραμένει πάντα η τήρηση των αποστάσεων, οι μάσκες και η αποφυγή συνωστισμού.

Η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων πάει να πάει πως έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούμε εκτός του δήμου της κατοικίας μας και να πάμε για σωματική άσκηση σε άλλο δήμο με τον κωδικό 6 στο 13033 για σωματική άσκηση ακόμη και με τη χρήση αυτοκινήτου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X