Κοινωνία

Πρωτοβουλία πολιτών -Ελεύθερες παραλίες: Οργή για τα «βαφτίσια» από τα ΜΜΕ «κίνημα της πετσέτας»

Πρωτοβουλία πολιτών -Ελεύθερες παραλίες: Οργή για τα «βαφτίσια» από τα ΜΜΕ «κίνημα της πετσέτας»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθερες παραλίες: Το καλοκαίρι του 2023 σηματοδοτεί την ανάπτυξη ενός δυναμικού, ακτιβιστικού κινήματος με στόχο την απελευθέρωση των παραλιών από τους αυθαίρετους εισβολείς με τα κιτς κρεβάτια παραλίας μέχρι το κύμα και την ανάκτηση του δημόσιου χώρου.

Το κίνημα προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, που βάφτισαν την πρωτοβουλία των πολιτών ως το «κίνημα της πετσέτας».
Και είναι αυτός ο χαρακτηρισμός που προκαλεί την οργή πολλών πολιτών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, καθώς θεωρούν ότι είναι υποδόρια υποτιμητικός και δεν αποτυπώνει τον στόχο που είναι η σωτηρία των παραλιών της χώρας.

Στα κοινωνικά δίκτυα, πολίτες που από την πρώτη στιγμή συμμετείχαν στα αυθόρμητα κινήματα σε Πάρο, Νάξο και Ρόδο εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τα αυθαίρετα βαφτίσια του κινήματος.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση πολίτη στο γκρουπ του Facebook «Σώστε τις παραλίες της Νάξου». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Κάποιοι δημοσιογράφοι βάφτισαν αυτή την προσπάθεια “κίνημα πετσέτας”… Νομίζω είναι εξαιρετικά πρόχειρα βαφτίσια και ιδιαίτερα αποπροσανατολιστικό…». Και ακόμα, «Είναι γελοίο και ίσως δίνει λάθος εντύπωση αυτή η ονομασία και κάνει και ζημιά στην προσπάθεια…Σαφώς και να υπάρχουν ομπρελοκαθίσματα αλλά με συμμόρφωση στον νόμο».

Όπως εξηγούν, αγωνίζονται για την εφαρμογή του νόμου, για να υπάρχει έλεγχο από κεντρική και τοπική διοίκηση. Για να υπάρχει λογοδοσία. Και δεν είναι της λογικής να «εξοριστούν» οι επιχειρήσεις που τηρούν απαρέγκλιτα τον νόμο και δεν κάνει παράνομες καταλήψεις και επιχωματώσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος και πολίτες που δραστηριοποιούνται στην Πάρο για τη σωτηρία των παραλιών. «Δεν είναι κίνημα πετσέτας», λένε. «Είναι προσπάθεια να ξαναβρούμε τις παραλίες μας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X