Κοινωνία

Ρομά: Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Ζεφύρι

Ρομά: Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Ζεφύρι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ρομά: Ευρεία αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη στο Ζεφύρι, σε μία προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ να αποκλιμακώσει την ένταση από τα συνεχιζόμενα επεισόδια που προκαλούν οι Ρομά, που διαμαρτύρονται για τον σοβαρό τραυματισμό 16χρονου από τα πυρά αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη.

Παροξυσμός επικρατεί στις τάξεις των Ρομά μετά το συμβάν στη Θεσσαλονίκη με αστυνομικό να πυροβολεί στο κεφάλι 16χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Ετσι, οι Ρομά τα τελευταία 24ωρα έχουν επιδοθεί σε μπαράζ καταστροφών και επεισοδίων σε όλη τη χώρα. Χαρακτηριστικά όσα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης (7/12) με ομάδες Ρομά να εισβάλλουν σε επιχειρήσεις με ελαστικά στον Ασπρόπυργο στις οποίες έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κοκτέιλ φωτιάς και ρύπων που υποχρέωσε τις Αρχές να στείλουν μήνυμα από το «112» προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για τον κίνδυνο από τους καπνούς των καμμένων ελαστικών.

Με παρόμοιο τρόπο έδρασαν Ρομά και στο Κορδελιό, επίσης το βράδυ της Τετάρτης, όταν χτύπησαν και τραυμάτισαν εργαζομένους σε κατάστημα εστίασης επειδή τους είπαν ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο τραπέζι.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει την… αντεπίθεσή τους, με ευρεία επιχείρηση να είναι σε εξέλιξη από το πρωί της Πέμπτης (8/12) στο Ζεφύρι, σε μια προσπάθεια να δοθεί τέλος στα έκτροπα που σημειώνονται κάθε βράδυ στη λεωφόρο Παναγίας Γρηγορούσας από Ρομά, οι οποίοι καίνε κάδους και πετάνε πέτρες. Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κεντρικό δρόμο που διατρέχει την πόλη έχει διακοπεί από το ύψος της πλατείας Κολοκοτρώνη, στη συμβολή της Παναγίας Γρηγορούσας με την οδό Κρυστάλλη, όπου δυνάμεις ΟΠΚΕ, ΜΑΤ και επιχειρησιακές της Αστυνομίας, αλλά και Πυροσβεστικά οχήματα έχουν, κατά πληροφορίες, μπει ακόμα στα γύρω στενά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X