Κοινωνία

Σαρηγιάννης: «5.000 κρούσματα κορονοϊού τη μέρα στα τέλη Σεπτεμβρίου»

Σαρηγιάννης: «5.000 κρούσματα κορονοϊού τη μέρα στα τέλη Σεπτεμβρίου»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι και 5.000 αναμένεται να είναι ο μέσος όρος ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, εκτίμησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης. «Αυτό σημαίνει ότι κάποια ημέρα μπορεί να φθάσουμε στα 6.000 ή και λίγο παραπάνω» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega.

«Υπάρχει μία ξεκάθαρη επιτάχυνση της αυξητικής πορείας», σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι ήδη από τις 28 Ιουνίου βαδίζουμε στην αυξητική πλευρά του τέταρτου κύματος, που επιταχύνεται από τις 6 Αυγούστου. Μάλιστα, έκανε την πρόβλεψη ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι ανάγκες για κλίνες ΜΕΘ και διασωληνώσεις θα φτάσουν τις 420.

«Μπαίνουμε στο φθινόπωρο σε μία κακή κατάσταση και το 51% των πλήρως εμβολιασμένων δεν φτάνει» τόνισε ο Δημ. Σαρηγιάννης. Όπως είπε, πρέπει να φτάσουμε τουλάχιστον το 65% για να μπορούμε να συζητάμε για συγκράτηση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, αναφερόμενος στη μεγάλη ταχύτητα μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα.

Αθηνά Λινού: SOS για τους πυρόπληκτους! «Να γίνονται καθημερινά δωρεάν τεστ κορονοϊού»

Ο καθηγητής, ωστόσο, εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί η χώρα να μπει σε ένα γενικό lockdown, αλλά όπως είπε, να ισχύσουν τοπικά μέτρα και περιορισμοί.

Στην Αττική ιδιαίτερα, όπου δεν είναι εφικτό να ισχύσουν τοπικά μέτρα, σημείωσε πως θα μπορούσαν να ληφθούν μέτρα για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι έχουν μεγάλο ρίσκο επιμόλυνσης ή διασποράς. Σύμφωνα με τον ίδιο, κάποια μέτρα θα μπορούσαν να αφορούν την πρόσβασή τους σε μέρη και υπηρεσίες, όπως οι χώροι εστίασης, τα σούπερ μάρκετ και το λιανεμπόριο , όπου θα μπορούσε να επιστρέψει το click away.

Δείτε όσα είπε ο κ. Σαρηγιάννης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X