Κοινωνία

Σαρηγιάννης για μετάλλαξη Όμικρον: “Φοβάμαι ότι θα είναι υποχρεωτική κίνηση το lockdown”

Σαρηγιάννης για μετάλλαξη Όμικρον: “Φοβάμαι ότι θα είναι υποχρεωτική κίνηση το lockdown”
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος έκανε λόγο ακόμα και για νέο lockdown που «θα επιβάλλει» η μετάλλαξη Όμικρον, η οποία συνεχίζει την επέλασή της προς την… κυριαρχία και στη χώρα μας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την πορεία της πανδημίας και την επικράτηση του νέου στελέχους του κορονοϊού που θεωρείται πολύ πιο μεταδοτικό, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, έκρινε πως «θα είναι υποχρεωτική κίνηση το lockdown».

Παράλληλα, αφού επεσήμανε ότι «στην τρίτη δόση κάποιος είναι σχεδόν πλήρως προφυλαγμένος», εξέφρασε την ανησυχία του για τους εμβολιασμένους με δύο δόσεις και τους νοσήσαντες, λόγω της σταδιακής επικράτησης της Όμικρον.

Δεν παρέλειψε επίσης να εκφράσει την ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας, σημειώνοντας πως «τα σημερινά κρούσματα επιβεβαιώνουν αυτό που βλέπουμε μέρες, δηλαδή την επιβράδυνση της πτωτικής πορείας της πανδημίας».

«Συμφωνώ με τον Σωτήρη Τσιόδρα που ανέφερε ότι ζούμε το υποδόριο κύμα της Όμικρον», συμπλήρωσε.

Ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε ακόμα πως «παρατηρείται εκθετική αύξηση σε πολλές περιοχές», προβλέποντας πως «το πολύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα έχει επικρατήσει η μετάλλαξη Όμικρον», αλλά και πως «στις 16 του μήνα τα κρούσματα θα είναι 6.000».

Όσον αφορά, τέλος, στη νόσηση από τη νέα μετάλλαξη, ο καθηγητής διευκρίνισε πως «δεν αποδεικνύεται ότι κάποιος νοσεί ελαφρύτερα, με βάση τα ευρωπαϊκά στοιχεία».

«Εάν η διασπορά συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς δεν θα είναι επιλογή το lockdown, θα μας το επιβάλλει η μετάλλαξη Όμικρον», κατέληξε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως «χρειάζονται άμεσα αυστηρά μέτρα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X