Κοινωνία

Σχολεία: Η μάσκα που είναι απαραίτητη για όλους τους μαθητές από Δευτέρα

Σχολεία: Η μάσκα που είναι απαραίτητη για όλους τους μαθητές από Δευτέρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με απλή μάσκα θα μπορούν να προσέρχονται στα σχολεία όλοι οι μαθητές, από τη Δευτέρα (10/01) σύμφωνα με το μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας διευκρίνισε πως δεν θα αρκεί η απλή μάσκα για τους μαθητές, όπως και ο έλεγχος τρεις φορές την εβδομάδα μέσω των self test ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Όσον αφορά στα σχολεία και το άνοιγμά τους την προσεχή Δευτέρα, ανέφερε πως αυτή ήταν και η πρόταση της επιτροπής καθώς δεν υπάρχει άλλο περιβάλλον που να γίνεται τόσο εντατικός έλεγχος.

«Είναι βασικό να έχουμε στο μυαλό μας ότι η σχολική τάξη αποτελεί μια φούσκα, δεν έχει σχέση με άλλα περιβάλλοντα που αναμειγνύονται διαφορετικοί άνθρωποι ξανά και ξανά» υπογράμμισε.

«Επομένως πρόκειται για ένα εξαιρετικά ασφαλές περιβάλλον, ασφαλέστερο από οποιοδήποτε άλλο αυτήν τη στιγμή στο χώρο. Να έχουμε επίσης υπόψη μας ότι η εκπαιδευτική διαδικασία δεν αντικαθίσταται με κάτι άλλο» κατέληξε ο κ. Μαγιορκίνης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X