Κοινωνία

SMS 13033: Tι αλλάζει στις μετακινήσεις – Ποιοι κωδικοί επηρεάζονται

SMS 13033: Tι αλλάζει στις μετακινήσεις – Ποιοι κωδικοί επηρεάζονται
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγές σε συγκεκριμένους κωδικούς που στέλνουμε με sms στο 13033 έρχονται από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου, στην Αττική, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Συγκεκριμένα από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου στις 6 το πρωί έως και τις 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί θα ισχύουν τα εξής:

Κωδικός 2: Θα χρησιμοποιείται για μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα από την κατοικία. Η απόσταση θα ισχύει και για τον κωδικό 3 που αφορά την μετάβαση σε τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες.

Κωδικός 4: Πρόκειται για τον κωδικό που χρησιμοποιείται για την παροχή βοήθειας. Ωστόσο, κατά την ενημέρωση διευκρινίστηκε πως από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου, τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν περισσότερες πληροφορίες και έγγραφα για τον λόγο της μετάβασης

Κωδικός 6: Θα χρησιμοποιείται για μετακίνηση που θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο σε όλη τη χώρα και δεν μπορεί να μεταβεί κανείς σε άλλη περιοχή.

Τι αλλάζει με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει στις «κόκκινες περιοχές» από τις 9 το βράδυ ως και τις 5 το πρωί.

Στις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο», η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 πρωί, με εξαίρεση την Αττική και την Θεσσαλονίκη, όπου λόγω μητροπολητικότητας, τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί.

Επίσης, στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», τα σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι από τις 7 το απόγευμα ως τις 5 το πρωί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X