Κοινωνία

Σωκράτης Φάμελλος: Ο πατέρας μου σκοτώθηκε σε εργατικό δυστύχημα – Τον χάσαμε μικροί (Βίντεο)

Σωκράτης Φάμελλος: Ο πατέρας μου σκοτώθηκε σε εργατικό δυστύχημα – Τον χάσαμε μικροί (Βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για τη σχέση του με τον αδελφό του και γνωστό τραγουδοποιό Μανώλη Φάμελλο, την απώλεια του πατέρα του σε μικρή ηλικία αλλά και για την επιθεώρηση, στην οποία έπαιξε ως φοιτητής, μίλησε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Μίλησε στον Μάνο Νιφλή και την εκπομπή «Στιγμές» για το τραγικό εργατικό δυστύχημα όπου έχασε τον πατέρα του. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Οι γονείς μου γνωρίστηκαν στην Αθήνα. Εκεί γεννήθηκα κι εγώ κι ο αδελφός μου. Στη συνέχεια μετακομίσαμε στο Αγρίνιο. Ο πατέρας μου δούλευε γεωτρυπανιστής στο φράγμα του Καστρακίου. Στον Αχελώο. Και μετά, πολύ μικροί, πήγαμε Θεσσαλονίκη».

 

Στη συνέχεια ο κ. Φάμελλος συμπλήρωσε: «Ήμασταν μια οικογένεια η οποία είχε πολύ μεγάλη σχέση με την τεχνική παραγωγή, λόγω του μπαμπά. Πολύ μεγάλη σχέση με τη μουσική. Ο μπαμπάς, επίσης, έπαιζε μπουζούκι. Επέμενε και πήγαμε με τον αδελφό μου (σ.σ: Μανώλη Φάμελλο) σε μουσικό σχολείο.

Είχαμε μια μεγάλη ατυχία γιατί ο μπαμπάς είχε ένα θανατηφόρο ατύχημα, εργατικό, τον χάσαμε μικροί και οφείλουμε πάρα πολλά στη μητέρα μας. Εγώ ήμουν 14-15 χρόνων και ο Μανώλης 12 περίπου. Οφείλουμε πάρα πολλά στην μητέρα μας και είναι πολύτιμο που την έχουμε μαζί μας.

 

Στη Θεσσαλονίκη μένει. Μαζί μου. Γιατί ο Μανώλης μένει στην Αθήνα. Ήταν δύσκολη περίοδος από τη στιγμή που έφυγε ο πατέρας μας. Το βλέπω τώρα σαν εξωτερικός παρατηρητής. Μας βοήθησε όλη η υπόλοιπη οικογένεια.



 

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε και στην απώλεια της συζύγου του, Πόπης, πριν από έξι χρόνια λέγοντας ότι «δεν ήταν μικρή περίοδος δυστυχώς της ασθένειας και η δική μου απουσία με τις ευθύνες του υπουργείου το έκαναν πολύ δύσκολο να είμαι εκεί που πρέπει. Ακόμα και από το εξωτερικό έφυγα εκτάκτως για Θεσσαλονίκη για θέμα υγείας. Όμως μπόρεσε η οικογένεια μετά να κρατηθεί, το βλέπω μετά από 6 χρόνια».

 



 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X