Κοινωνία

Σουδάν: Στην Ελλάδα έφτασαν 17 διασωθέντες-Οι πρώτες κουβέντες

Σουδάν: Στην Ελλάδα έφτασαν 17 διασωθέντες-Οι πρώτες κουβέντες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ανακουφισμένοι που επέστρεψαν με ασφάλεια στην Ελλάδα δηλώνουν οι Έλληνες που διασώθηκαν από το εμπόλεμο Σουδάν και κανείς τους δεν σκοπεύει να επιστρέψει, τουλάχιστον σύντομα, όπως είπαν στις πρώτες τους δηλώσεις. Πρόκειται για τα πρώτα δεκαεπτά άτομα (13 Έλληνες, 4 άλλοι υπήκοοι σύζυγοι Ελλήνων), μεταξύ των οποίων τρία παιδιά και ένας τραυματίας χειρουργημένος στα πόδια, έφτασαν στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα σήμερα, Τρίτη 25 Απριλίου, στις 10:30.

«Ήταν και θέμα τύχης» είπε ένας από τους διασωθέντες για το πώς κατάφεραν να φύγουν από το Σουδάν όπου μαίνονται οι εχθροπραξίες.

«Μόλις φτάσαμε στην Ελλάδα. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που φτάσαμε ασφαλείς και σώοι. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Πολεμική Αεροπορία, τον στρατό που μας βοήθησαν να επιστρέψουμε στα σπίτια μας και στις οικογένειές μας. Ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση και ευελπιστούμε και οι υπόλοιποι που έχουν μείνει πίσω να σταθούν τυχεροί όπως εμείς και να επιστρέψουν σύντομα. Νομίζω κανείς δεν θα επιστρέψει άμεσα. Οι μεγαλύτερες δυσκολίες είναι ότι όταν ξεκίνησαν οι μάχες δεν ήξερε κανείς που θα διεξαχθούν, συνεχώς άλλαζαν μέρη και χρησιμοποιούσαν πολύ βαρύ οπλισμό. Κινδύνευσαν όλοι. Εμείς ήμασταν σε ένα ξενοδοχείο μέσα. Και εμείς δεχτήκαμε πυρά, όλα τα κτίρια. Πολλές αδέσποτες σφαίρες. Αυτοκίνητα με κόσμο μέσα που τα είχαν πυροβολήσει. Οι μάχες ξεκίνησαν το Σάββατο στις 11:00 ώρα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο ομογενής, Χρήστος Δέδες μιλώντας στους δημοσιογράφους από την Ελευσίνα, λίγο μετά την άφιξη των πρώτων Ελλήνων που απεγκλωβίστηκαν.

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σε σπαστά ελληνικά ένας άλλος διασωθείς περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές που έζησαν στο Σουδάν λέγοντας ότι τη δεύτερη ημέρα των συγκρούσεων «έπεσε μια βόμβα δίπλα στο σπίτι του».

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X