Κοινωνία

Σουδάν: Το σχέδιο για απεγκλωβισμό Ελλήνων από τις ένοπλες δυνάμεις

Σουδάν: Το σχέδιο για απεγκλωβισμό Ελλήνων από τις ένοπλες δυνάμεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας θα σταλούν στην Αίγυπτο, προκειμένου να μπορούν να συμμετάσχουν σε επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων από το Σουδάν, ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας.

Τις προηγούμενες ώρες εκκενώθηκε η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Σουδάν, ενώ στη συνέχεια η Γαλλία ξεκίνησε «ταχεία επιχείρηση εκκένωσης», στην οποία θα παρασχεθεί βοήθεια σε Ευρωπαίους πολίτες και εκείνους από συμμαχικές χώρες, σύμφωνα με το Παρίσι.

Έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις, ο Νίκος Δένδιας έκανε ανακοινώσεις, αναφορικά με τις κινήσεις της κυβέρνησης για μία επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο Σουδάν.

«Αποφασίστηκε από τον πρωθυπουργό η μεταστάθμευση αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, με στελέχη των ειδικών δυνάμεων, στην Αίγυπτο, για να είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε μια επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων πολιτών», ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Στον κατάλογο των προς απεγκλωβισμό είναι και Κύπριοι πολίτες που βρίσκονται στο Σουδάν, σημείωσε ο Νίκος Δένδιας. «Το υπουργείο Εξωτερικών παραμένει σε συντονισμό με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ για μια ενδεχόμενη επιχείρηση απεγκλωβισμού Ευρωπαίων υπηκόων. Θα το θέσω ως θέμα απόλυτης προτεραιότητας αύριο το πρωί, στο Συμβούλιο Εξωτερικών υποθέσεων», συμπλήρωσε.

Στις δηλώσεις του, ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις που έχουν εκδοθεί από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες στο Σουδάν, με τις οποίες συστήθηκε να αποφεύγουν οι Έλληνες τα ταξίδια στη συγκεκριμένη χώρα και όσοι βρίσκονται εκεί να τηρούν τα μέγιστα δυνατά μέτρα ασφαλείας. Ακόμη, αναφέρθηκε στις επαφές που έχει κάνει τόσο ο ίδιος, όσο και η ελληνική πρεσβεία στο Κάιρο, για το ζήτημα αυτό.

«Έχει ενεργοποιηθεί η μονάδα διαχείρισης κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, που είναι σε διαρκή επικοινωνία με τις χώρες μέλη της ΕΕ και συνεδριάζει δύο φορές την ημέρα, με συμμετοχή στελεχών του υπουργείου Άμυνας», σημείωσε ο Νίκος Δένδιας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X