Κοινωνία

ΣτΕ: Ακυρώνει τις αποφάσεις για την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά

ΣτΕ: Ακυρώνει τις αποφάσεις για την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την ακύρωση των αποφάσεων για την απαλλαγή των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το μάθημα των Θρησκευτικών που έλαβε ο υφυπουργός Παιδείας κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, 2020-2021, αποφάσισε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κάνοντας δεκτές προσφυγές που είχαν καταθέσει γονείς παιδιών.

Στις προσφυγές τους, οι γονείς ζητούσαν να ακυρωθούν δυο αποφάσεις του υφυπουργού Παιδείας με τις οποίες παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής υπεύθυνης δήλωσης για τη χορήγηση απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών για το σχολικό έτος 2020-2021.

Οι προσφυγές, σύμφωνα με το law&order, έγιναν δεκτές καθώς, μεταξύ άλλων, οι αποφάσεις έπρεπε να ακυρωθούν για λόγους ασφάλειας δικαίου καθώς δεν είχαν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ώστε να αποκτήσουν νόμιμη υπόσταση.

Η Ολομέλεια με τη σχετική απόφαση που εξέδωσε (1362/2021), έκρινε ότι με τις επίμαχες πράξεις πρέπει να ακυρωθούν και γιατί έχουν εκδοθεί χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση, κατά παράβαση των σχετικών άρθρων του Συντάγματος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X