Κοινωνία

ΣτΕ: Απέρριψε προσφυγή κατά της υποχρεωτικής διενέργειας self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

ΣτΕ: Απέρριψε προσφυγή κατά της υποχρεωτικής διενέργειας self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με το ΣτΕ, το συγκεκριμένο μέτρο εξυπηρετεί επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Πιο συγκεκριμένα, όπως, μεταδίδει το dikastiko.gr, το Συμβούλιο αποφάσισε ότι το δημόσιο συμφέρον υπαγορεύει την ανάγκη για διενέργεια υποχρεωτικών self test στα σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο είχαν προσφύγει 50 γονείς μαθητών και εκπαιδευτικοί υποστηρίζοντας ότι η επιβολή του υποχρεωτικού self test προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη στους μαθητές, αλλά και τους εκπαιδευτικούς για τους οποίους επέρχεται περικοπή των αποδοχών τους αν αρνηθούν να υποβληθούν σε self test.

Ωστόσο, το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 135/2021 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών απέρριψε όλους τους λόγους που προέβαλαν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

«Το επίδικο μέτρο εξυπηρετεί επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, συνιστάμενοι στην προστασία της δημόσιας υγείας κατά την (πρόσφατη) επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων υπό συνθήκες πανδημίας, οι οποίοι κωλύουν την χορήγηση της αιτουμένης αναστολής» επεσήμανε.

Παράλληλα, οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν για τυπικό λόγο τον ισχυρισμό των εκπαιδευτικών ότι θα προκληθεί σε βάρος τους οικονομική ζημιά από την περικοπή των αποδοχών όσων αρνούνται να υποβληθούν σε self test.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X