Κοινωνία

Στην Αθήνα με γουρούνες οι Κρητικοί για τον νέο ΚΟΚ (pics)

Στην Αθήνα με γουρούνες οι Κρητικοί για τον νέο ΚΟΚ (pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση κυκλοφορίας με γουρούνες που αναφέρεται στο νομοσχέδιο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, και προωθεί το αρμόδιο Υπουργείο και η Κυβέρνηση, έφτασαν στην Αθήνα οι Κρητικοί με τις γουρούνες τους.

Συγκεκριμένα, εκατοντάδες «γουρούνες» συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή ιδιοκτητών των τετράτροχων μηχανών, αλλά και ιδιοκτητών γραφείων ενοικιαζόμενων οχημάτων.

Οι Κρητικοί το βράδυ της Κυριακής με περισσότερες από 100 «γουρούνες» επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής στο λιμάνι του Ηρακλείου και ταξίδεψαν μέχρι τον Πειραιά για να βρεθούν σήμερα στην Αθήνα μαζί με τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων οχημάτων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Όλοι μαζί ξεκίνησαν πορεία από το λιμάνι του Πειραιά και θα καταλήξουν έξω από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπου θα ζητήσουν να έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη.

Η γουρούνα είναι όχημα παντός τύπου, το οποίο στην Κρήτη χρησιμοποιούν και αρκετοί αγρότες υποστηρίζουν …

Ο πρόεδρος του συλλόγου Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων και μηχανών, Γιώργος Μπαμιεδάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Αυτή η οριζόντια απαγόρευση μας δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Μας κλείνει τα μαγαζιά, τα σπίτια με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να μείνουν άνεργοι. Στην Κρήτη αρκετοί αγρότες χρησιμοποιούν τις γουρούνες για να κάνουν τις αγροτικές εργασίες τους».

Πηγή: Cretapost 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X