Κοινωνία

COVID: Ο Αρχιεπίσκοπος πάσης Αλβανίας Αναστάσιος παρουσιάζει ήπια συμπτώματα

COVID: Ο Αρχιεπίσκοπος πάσης Αλβανίας Αναστάσιος παρουσιάζει ήπια συμπτώματα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσιάζει ήπια συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα και χαμηλό πυρετό. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη επί του παρόντος.

Μόλις εχθές, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, μεταφέρθηκε με C-130 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με συμπτώματα κορονοϊού.

Όπως δήλωσε στο MEGA και στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο «εγώ έχω μια ευαισθησία με τους πνεύμονες, έχω ένα άσθμα πολύ καιρό. Νομίζω θα το ξεπεράσουμε».

Πάντως, ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι “το να συμμετέχει κανείς στον κοινό πόνο είναι το δώρο του Θεού”. Και εν συνεχεία, έστειλε μήνυμα ότι ο χριστιανός ανήκει στον Θεό: “Mη στεναχωριέστε. Θα περάσουμε. “Είτε ζώμεν είτε αποθνήσκομεν του Κυρίου εσμέν”. Είναι μεγάλη παρηγοριά αυτά τα πράγματα για εμάς”, δήλωσε στο Live News.

Στο C-130 τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο συνόδευε προσωπικό του ΕΚΑΒ και γιατρός και η μεταφορά του έγινε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης

Επιπλέον, επιστολή συμπαθείας προς τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιον, απέστειλε σήμερα ο Μακαριώτατος Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Όσα είπε μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA:

«Κοιτάξτε στην Αλβανία υπάρχουν πολλές χαράδρες και εγώ έχω συνηθίσει και κατεβαίνω σε χαράδρες αρκετά χρόνια τώρα, 30 χρόνια…

Βρίσκουμε ένα μονοπάτι και ανεβαίνουμε πάλι στο ξέφωτο.

Νομίζω το να συμμετέχει κανείς, έστω με αυτόν τον τρόπο στον κοινό πόνο είναι δώρο του Θεού. Μην το βλέπουμε πάντα δύσκολο. Υπάρχουν ελαφρά συμπτώματα. Εχθές είχαμε μια μεγαλύτερη δυσκολία. Εγώ έχω μια ευαισθησία με τους πνεύμονες, έχω ένα άσθμα πολύ καιρό. Νομίζω θα το ξεπεράσουμε.

Έγιναν τα δέκατα ναι, αλλά σήμερα είμαστε καλά. Σήμερα το μεσημέρι,φαντάζομαι το απόγευμα θα είμαι στον Ευαγγελισμό. Άλλωστε ο Ευαγγελισμός είναι γνώριμο νοσοκομείο για εμένα και άλλοτε είχαμε ορισμένες δυσκολίες τις ξεπεράσαμε.

Και μην στεναχωριέστε,και μην στεναχωριέστε. Θα περάσουμε. “Είτε ζώμεν είτε αποθνήσκομεν του Κυρίου εσμέν”. Είναι μεγάλη παρηγοριά αυτά τα πράγματα για εμάς»

 

Κορονοϊός: Η κατανομή των νέων κρουσμάτων – Στα ύψη Θεσσαλονίκη, Αττική και Πέλλα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X