Κοινωνία

Στο εδώλιο για το θάνατο της Τζωρτζίνας η Ρούλα Πισπιρίγκου

Στο εδώλιο για το θάνατο της Τζωρτζίνας η Ρούλα Πισπιρίγκου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου βρίσκεται σήμερα Δευτέρα (9/1) η Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορούμενη για το θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, στην υπόθεση της Πάτρας που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η 34χρονη, που είναι προφυλακισμένη, έφτασε νωρίς το πρωί στο δικαστήριο, αλλά η εξέλιξη της δίκης είναι αμφίβολη καθώς ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας φέρεται να σκοπεύει να ζητήσει την αναβολή της εκδίκασης επικαλούμενος κυρίως ισχυρά κωλύματα με εν εξελίξει δίκες που παρίσταται.

Η 34χρονη κατηγορείται, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, ως υπαίτια για ένα «εγκληματικό σχέδιο εξόντωσης» της κόρης της, το οποίο πριν «αποδώσει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα» για την κατηγορουμένη, άφησε το παιδί με τετραπληγία στα επτάμισι του χρόνια.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι υπόλογη για την δολοφονία της Τζωρτζίνας στις 29 Ιανουαρίου 2022 στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», αλλά και για την απόπειρα δολοφονίας της πρωτότοκης κόρης της, στις 11 Απριλίου 2021. Τότε το παιδί, που είχε εισαχθεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας , χωρίς καμία παθολογική ένδειξη είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή, η οποία, σύμφωνα με το βούλευμα παραπομπής της κατηγορούμενης, ήταν αποτέλεσμα χορήγησης ισχυρής τοξικής ουσίας, πιθανότατα κεταμίνης, συμβάν που αντιμετωπίστηκε μετά από τεράστια προσπάθεια των γιατρών.
Η Τζωρτζίνα επέζησε εκείνη την φορά, όμως είχε υποστεί υποξική – ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την δικογραφία, «να μεταβληθεί από ένα υγιέστατο κοριτσάκι σε ένα ολοκληρωτικά ανάπηρο άτομο και “βάρος” πλέον για την καθημερινότητα και την εξέλιξη της ζωής της κατηγορουμένης, ιδίως μετά την ουσιαστική απομάκρυνση του πατέρα του, από αυτήν».

Σημειώνεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται επίσης και εκκρεμεί η απολογία της για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της, της 3,5 ετών Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» και της μόλις έξι μηνών Ίριδας τον Μάρτιο του 2021 στο σπίτι της οικογένειας. Το μωρό κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με την Τζωρτζίνα και φαίνεται να εξέπνευσε από ασφυκτικό θάνατο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X