Κοινωνία

Στο “μικροσκόπιο” η περίπτωση του 35χρονου με τη διπλή θρόμβωση – Τι είπε η Θεοδωρίδου

Στο “μικροσκόπιο” η περίπτωση του 35χρονου με τη διπλή θρόμβωση – Τι είπε η Θεοδωρίδου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέες ανησυχίες, αλλά και ερωτήματα, έχει «πυροδοτήσει» η περίπτωση του 35χρονου από την Κρήτη, ο οποίος παρουσίασε δύο θρομβωτικά περιστατικά, λίγες ημέρες αφ’ότου τού χορηγήθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορονοϊό.

Μέχρι στιγμής, παραμένει ασαφές εάν τα συγκεκριμένα περιστατικά θρόμβωσης σχετίζονται με το εμβόλιο, με τη πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου να συστήνει «υπομονή» μέχρις ότου ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα.

Συγκεκριμένα, η κυρία Θεοδωρίδου, ερωτηθείσα για αυτή τη νέα εξέλιξη, στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία της εμβολιαστικής διαδικασίας, ανέφερε ότι η κίτρινη κάρτα του 35χρονου στάλθηκε στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) το Σάββατο.

Παράλληλα, όπως ανέφερε η ίδια, ο 35χρονος «πάει καλά» και το τελικό πόρισμα σχετικά με το εάν η περιπέτεια της υγείας του σχετίζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca, θα γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενημερώνεται από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης για τα στοιχεία που αφορούν στον ασθενή, το ιστορικό, τα ευρήματα, όλα τα στοιχεία πηγαίνουν προς σχολαστικό έλεγχο σε αυτή την επιτροπή» σημείωσε η ίδια συγκεκριμένα.

Και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι η κίτρινη κάρτα του νέου, ο οποίος πάει καλά, στάλθηκε στον ΕΟΦ το Σάββατο. Λίγη υπομονή να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και το τελικό πόρισμα θα σας ανακοινωθεί».

Ο ίδιος, μιλώντας στο MEGA, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η πρώτη θρόμβωση οφείλεται στο εμβόλιο της AstraZeneca.

«Η πρώτη θρόμβωση οφείλεται ξεκάθαρα στο εμβόλιο, έχουν βγει τα αποτελέσματα»

Ο 35χρονος νοσηλεύετα στο ΠΑΓΝΗ, καθώς εμφάνισε διπλή θρόμβωση μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας και μετά από μόλιες λίγες ημέρες αφ’ότου είχε εμβολιαστεί.

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, αναφερόμενος στη σπανιότητα της συγκεκριμένης κατάστασης, σημείωσε ότι «πιθανότατα, αν το δικό μας περιστατικό έχει σχέση με το εμβόλιο θα είναι και από τα πρώτα στον κόσμο».

Κορονοϊός: Συνδέεται με το εμβόλιο της Astrazeneca η θρόμβωση του 35χρονου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X