Κοινωνία

Στον εισαγγελέα οι 39 συλληφθέντες υγειονομικοί

Στον εισαγγελέα οι 39 συλληφθέντες υγειονομικοί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι 39 υγειονομικοί που είχαν προσαχθεί την Πέμπτη 7 Ιουλίου, λόγω της διαμαρτυρίας τους για την πολύμηνη αναστολή εργασίας, έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στον Λυκαβηττό.

Επέμβαση Ανδρέα Ξανθού

Με δήλωσή του στο Twitter ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των 39 υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή και συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στη διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι οι σε αναστολή υγειονομικοί θα πρέπει να επιστρέψουν στα νοσοκομεία υπογραμμίζοντας ότι το δικαίωμα στην εργασία και στην αξιοπρέπεια είναι ιερό και απαραβίαστο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την παραμονή τους στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων, οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι αυτές της απείθειας και της παρακώλησης των συγκοινωνιών, όπως είπε ο γιατρός Αργύρης Νταλιάνης, ο οποίος ήταν μεταξύ των όσων αρχικά είχαν προσαχθεί, αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μιλώντας στο Focus FM ο κ. Νταλιάνης δήλωσε: «Αστεία πράγματα. Το κατηγορητήριο είναι φαιδρό. 39 παρέμειναν, δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο γιατί είχαν ένα λιποθυμικό επεισόδιο. Ήταν μια νύχτα οδυνηρή και επίπονη. Υπάρχουν συνάδελφοι που ξάπλωσαν στο πάτωμα, φαγητό δεν υπήρχε. Τα δικαιώματά μας έχουν καταστρατηγηθεί. Κάποιοι έχουν βάρδια στο νοσοκομείο. Θα αναβάλουμε περιστατικά σήμερα γιατί ο εισαγγελέας εξάντλησε όχι τα όρια της αυστηρότητάς του, αλλά εφεύρεσής κατηγοριών».

Η δήλωση Ανδρέα Ξανθού

«Η διαμαρτυρία ανθρώπων που είναι σε απόγνωση δεν μπορεί να διώκεται. Το δικαίωμα στην εργασία και στην αξιοπρέπεια είναι ιερό και απαραβίαστο. Να απελευθερωθούν άμεσα οι 39 συλληφθέντες υγειονομικοί και να γυρίσουν στη δουλειά τους όλοι οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ που είναι σε αναστολή».

https://twitter.com/Marka2_/status/1545085573823692800

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X