Κοινωνία

Συγκέντρωση στον Άγιο Σάββα από εργαζόμενους

Συγκέντρωση στον Άγιο Σάββα από εργαζόμενους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο προαύλιο του νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», για να μην απολυθεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου, για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών και για στήριξη του συστήματος υγείας.

«Η Υγεία απεργεί και όλοι στο πλευρό της»:
Σε εξέλιξη κινητοποίηση εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα» για την στήριξη του ΕΣΥ και για την απόλυση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων.

Με το σύνθημα «η Υγεία απεργεί και όλοι στο πλευρό της», ο σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας», προχωρούν σε στάση εργασίας 11-3, που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ και σε κινητοποίηση στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Φορείς και συνδικάτα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», δηλώνοντας το παρόν στη σημερινή διαμαρτυρία, διεκδικώντας:

Να μην απολυθεί ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Κ. Καταραχιάς και να επιστρέψει στο τμήμα του, όπου είναι απαραίτητος.Όχι απολύσεις στο ΕΣΥ.Επίταξη Ιδ. Υγείας χωρίς αποζημίωση.Καθώς και άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Κώστας Καταραχιάς, ακτινολόγος, απολύθηκε, ενώ προηγήθηκε η μετακίνησή του στη ΜΕΘ του Σωτηρία.

Στις 7 Ιανουαρίου έληξε η ετήσια σύμβασή του, στη συνέχεια η Διοίκηση ενημέρωσε ότι η θητεία του δεν παρατείνεται σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου έως τις 31 Οκτώβρη, όπως παρατάθηκε για όλους τους επικουρικούς γιατρούς πανελλαδικά και μέχρι τον Μάρτη που ισχύει η τρίμηνη μετακίνησή του στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό κάλεσμα:

«Σε ένα Ογκολογικό νοσοκομείο, που ο πόνος και η αγωνία βρίσκουν ν’ ακουμπήσουν πάνω στον γιατρό, πάνω στον νοσηλευτή.

Σε μία περίοδο που το αίτημα μονιμοποίησης ΟΛΩΝ των συμβασιούχων γίνεται ξανά επιτακτικό και επίκαιρο.

Στους καιρούς που τα ταξικά σωματεία γίνονται φάρος ελπίδας για όλους τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς, για όλο τον αγωνιζόμενο λαό.

Ο Κώστας Καταραχιάς, επικουρικός Ακτινολόγος, ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ στις 31/03/2021. Απολύεται γιατί είναι πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Άγιο Σάββα.

Απολύεται γιατί οργανώνει τον θυμό, την αλληλεγγύη και την ελπίδα των συναδέλφων. Απολύεται γιατί σταμάτησε, μαζί με το σωματείο, την ΕΔΕ της διοικήτριας του νοσοκομείου του ενάντια στους γιατρούς που κόλλησαν.

Απολύεται γιατί είναι πάντα με το δίκιο, πάντα με την αλληλεγγύη, πάντα με τους καταπιεσμένους.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ανανεώσει τώρα τη σύμβαση του Κ. Καταραχιά. Όπως κάνει με τους υπόλοιπους επικουρικούς συναδέλφους».

Στις 13:30 ακολουθεί διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X