Media

Συγκλονίζει ο Έλληνας ναυτικός που βρέθηκε όμηρος στη Νιγηρία – «Δεν μας άφηναν ούτε να κοιμηθούμε»

Συγκλονίζει ο Έλληνας ναυτικός που βρέθηκε όμηρος στη Νιγηρία – «Δεν μας άφηναν ούτε να κοιμηθούμε»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σταύρος Πετσάκος -Νιγηρία:«Δύο βάρκες ήτανε, 4:00 το πρωί. Ήταν γύρω στα 20 άτομα. Την είδα τη βάρκα αλλά δεν προλάβαινες να κάνεις τίποτα. Πηγαίναμε με 5 μίλια, εντάξει… ήταν μικρό καράβι και ανέβηκαν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Τον πρώτο που πιάσανε ήταν εμένα. Μου ‘βάλαν τη χατζάρα στο λαιμό και… με ανάγκασαν να σταματήσω τη μηχανή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πλέον βρίσκεται στην αγκαλιά της οικογένειάς του, είναι όμως, οι εφιάλτες που παραμένουν.

«Δύσκολο, εντάξει… πρέπει να το παλέψουμε. Δυο παιδιά έχω. Τα ίδια όνειρα κάθε βράδυ, δεν αλλάζει… Τα παιδιά σκεφτόμουνα πιο πολύ και τη γυναίκα, πώς θα ‘ναι. Εντάξει, εγώ το ζούσα εκεί, αλλά ήταν διαφορετικά. Η σκέψη ήταν διαφορετικά. Όπως το σκεφτόμουνα τότε, τα σκέφτομαι και τώρα για να πατήσω στα πόδια μου, να ξαναπάω για δουλειά» πρόσθεσε.

Ο εφιάλτης των τριών ναυτικών άρχισε 130 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Λάγος στη Νιγηρία, στον κόλπο της Γουινέας. Οι ένοπλοι δράστες έκαναν ρεσάλτο στο δεξαμενόπλοιο και αρχικά κράτησαν ομήρους όλους τους ναυτικούς. Μετά τις πρώτες διαπραγματεύσεις με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, οι πειρατές πήραν μαζί τον καπετάνιο και δύο από τα μέλη του πληρώματος.

Ακούστε όσα είπε στην εκπομπή:

Κορονοϊός: Σε καραντίνα ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Γκουρία μετά τη συνάντηση με τον Μακρόν

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X