Κοινωνία

Τα «απόνερα» του ΠΑΣΟΚ μαζεύει η ΝΔ: Μια ακόμη μεταγραφή ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

Τα «απόνερα» του ΠΑΣΟΚ μαζεύει η ΝΔ: Μια ακόμη μεταγραφή ετοιμάζει ο Μητσοτάκης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μια ακόμη μεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει η ΝΔ: Δεν τελειώνουν στη Νέα Δημοκρατία με τι «μεταγραφές» του Πύρρου Δήμα και της Εύης Χριστοφιλοπούλου, προκειμένου να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών του ερχόμενου Ιουνίου. Απ’ ό,τι φαίνεται το κυβερνών κόμμα θα πάρει ένα ακόμη πρόσωπο από τις τάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό να κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και ο 46χρονος διεθνολόγος Σωτήρης Σέρμπος. Να θυμίσουμε πως είναι το πρόσωπο που είχε αναλάβει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής στην πρώτη φάση της ηγεσίας του Νίκου Ανδρουλάκη και τον συμβούλευε τακτικά επ’ αυτών. Στην πορεία όμως διαταράχθηκαν οι σχέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον διπλωματικό του σύμβουλο και καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Για την ιστορία

Την παραίτησή του από σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη (που τον ανέδειξε πολιτικά) υπέβαλε τον Σεπτέμβριο του 2022, ο Σωτήρης Σέρμπος, μετά από μόλις έξι μήνες συνεργασίας τους!

Στο ΠΑΣΟΚ άφησαν αιχμές τότε, τόσο για τη στάση του εκείνο το  διάστημα, όσο και για τον τρόπο που αποχώρησε.

Σημείωσαν ότι το τελευταίο διάστημα ο καθηγητής φέρεται να έκανε φιλικές τοποθετήσεις για την κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη, ενώ δεν αναφερόταν καν στις θέσεις της Χαριλάου Τρικούπη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X