Κοινωνία

Τελεσίγραφο ΕΟΠΥΥ στους κλινικάρχες: Διακοπή σύμβασης αν δεν αναλάβουν Covid περιστατικά

Τελεσίγραφο ΕΟΠΥΥ στους κλινικάρχες: Διακοπή σύμβασης αν δεν αναλάβουν Covid περιστατικά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το τελεσίγραφο του ΕΟΠΥΥ ήταν σαφές: αν ιδιωτικές κλινικές, μέχρι την άλλη Δευτέρα, δηλώσουν αδυναμία να περιθάλψουν περιστατικά Covid, τότε θα διακοπεί η συνεργασία μαζί τους.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα (31.12.2021) το υπουργείο Υγείας, που εδώ και καιρό δέχεται πίεση και σκληρή κριτική από την αντιπολίτευσης για επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να μην ενισχύσει το ΕΣΥ και τώρα με την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον υπάρχει φόβος πως η πίεση θα αυξηθεί κι άλλο!

Το υπουργείο Υγείας από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 ενεργοποιεί το επικαιροποιημένο σχέδιο συνεργασίας του με τις ιδιωτικές κλινικές για την ενίσχυση του ΕΣΥ στην Αθήνα με επιπλέον τουλάχιστον 300 απλές κλίνες νοσηλείας για περιστατικά Covid.

Οι ιδιωτικές κλινικές συμμετείχαν έως τώρα στην Βόρειο Ελλάδα και τη Θεσσαλία με πάνω από 700 απλές κλίνες για περιστατικά κορονοϊού ή περιστατικά non-Covid.

Συμβατή με όσα έχει ζητήσει βρίσκει την ανταπόκριση των ιδιωτικών κλινικών το υπουργείο Υγείας, ωστόσο για τις λίγες ιδιωτικές κλινικές που θα δηλώσουν αδυναμία να ανταποκριθούν στο νέο πρόγραμμα και δεν θα συμμετάσχουν, με απόφαση του υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη θα καταγγελθεί η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς δεν υπάρχει λόγος να διατηρείται σύμβαση με κλινικές που αδυνατούν να συμβάλλουν στην παρούσα συγκυρία με διαχείριση και περιστατικών κορονοϊού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X