Κοινωνία

Τέλος οι φοίνικες από την Πανεπιστημίου-Ερχονται τα πλατάνια

Τέλος οι φοίνικες από την Πανεπιστημίου-Ερχονται τα πλατάνια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Μεγάλος Περίπατος του Κώστα Μπακογιάννη πήγε…περίπατο, αφού πρόλαβε και έκανε τα νεύρα των Αθηναίων κρόσσια.

Η συνέχεια του “σίριαλ” με σκηνοθέτη τον δήμαρχο της Αθήνας προβλέπει την απομάκρυνση φοινίκων που είχε τοποθετήσει ο Δήμος στην Πανεπιστημίου από το 2022 με τυμπανοκρουσίες για την… εμβληματική ανάπλαση.

Από νωρίς το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας ξεκίνησε η απομάκρυνση των μεγάλων δέντρων. Συνολικά στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν 22 φοίνικες και θα χρειαστούν περίπου τρεις ημέρες ώστε να απομακρυνθούν.

Οι φοίνικες θα τοποθετηθούν αρχικά σε ειδικό χώρο στο Γουδί και στη συνέχεια θα μετακινηθούν και πάλι… αυτή τη φορά για πλατείες της Αθήνας και μόνο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα του Μεγάλου περιπάτου.

Οι φοίνικες σύμφωνα με τον Δήμο είχαν τοποθετηθεί… «πιλοτικά» στην Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο εργασιών για τον Μεγάλο Περίπατο του Δήμου Αθηναίων – ώστε να μην φαίνεται απλώς ένας βαμμένος δρόμος – και δεν επρόκειτο να παραμείνουν στο σημείο.

 Ωστόσο, πρόλαβαν και δημιούργησαν και κυκλοφοριακό κομφούζιο!

Υπενθυμίζεται ότι οι 25 φοίνικες που αγοράστηκαν κοστίζουν 42.500 ευρώ, δηλαδή 1.700 ευρώ ο ένας, ενώ με βάση τη σχετική απόφαση που έλαβε στις 27 Μαΐου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων, το συνολικά ποσό που προβλέπεται για το έργο ανέρχεται στα 1.108.165,80 ευρώ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σε παλαιότερη συνέντευξή του για το Μεγάλο Περίπατο είχε πει πως το έργο στοίχισε περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ αλλά… «βγήκε και δεν βγήκε», αυτή είναι η ειλικρινής απάντηση».

Οπότε, την… «πλήρωσαν» και οι φοίνικες!

Στη θέση τους θα μπουν 82 πλατάνια τα οποία έχουν την ιδιότητα με τις ρίζες τους να σηκώνουν το έδαφος και στην προκειμένη περίπτωση τις πλάκες των πεζοδρομίων. Οπότε δεν αναμένεται να μακροημερεύσουν…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X