Κοινωνία

Θάνατος 17χρονου Ρομά: Στο Δικαστικό Μέγαρο ο κατηγορούμενος αστυνομικός

Θάνατος 17χρονου Ρομά: Στο Δικαστικό Μέγαρο ο κατηγορούμενος αστυνομικός
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δικαστικό Μέγαρο: Υπενθυμίζεται πως ο αστυνομικός έχει υποστηρίξει πως κατά την διάρκεια της ακινητοποίησης του 17χρονου εκείνος προσπάθησε να του πιάσει το όπλο με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει
Συνοδευόμενος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, κατέφτασε στο δικαστικό μέγαρο λίγα λεπτά μετά τις 8:30, ο κατηγορούμενος αστυνομικός για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να απολογηθεί παρουσία του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια ενώπιον του ανακριτή όπου θα εξηγήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο ανήλικος οδηγός του οχήματος. Υπενθυμίζεται πως ο αστυνομικός έχει υποστηρίξει πως κατά την διάρκεια της ακινητοποίησης του 17χρονου εκείνος προσπάθησε να του πιάσει το όπλο με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει. Αντιθέτως ο αδελφός του θύματος ο οποίος ήταν παρών καθώς ήταν επιβάτης το όχημα υποστήριξε πως ο αστυνομικός άνοιξε την πόρτα, χτύπησε στα πλευρά με το πόδι του τον 17χρονο, έβαλε το όπλο στο πίσω μέρος του κεφαλιού και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ.

Σήμερα θα αποφασιστεί εάν ο κατηγορούμενος θα προφυλακιστεί ή εάν θα αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της παράνομης εκτέλεσης πυροβολισμού εξουδετέρωσης.

Ο βασικός ισχυρισμός του είναι ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε όταν πήγε να το αρπάξει ο 17χρονος.

Στους συναδέλφους του είχε πει:

«Αρνούμαι τις κατηγορίες. Δεν είχα καμία πρόθεση για ότι συνέβη. Λυπάμαι πάρα πολύ για το θάνατο του νεαρού ατόμου. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στους οικείους του. Ακόμη δεν έχω συνέλθει από το σοκ και είναι κάτι που θα με σημαδέψει για όλη μου τη ζωή. Είμαι ακόμη πολύ συγκλονισμένος»

Η Ιατροδικαστική έκθεση η οποία αναφέρει ως αιτία θανάτου «τυφλό τραύμα στην τραχηλική χώρα που προήλθε από βολίδα πυροβόλου όπλου και οι εκθέσεις από τα Εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας θα δώσουν απαντήσεις για τις συνθήκες που έγινε η τραγωδία. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε πυρίτιδα στο χέρι του θύματος.

Για την υπόθεση έχουν καταθέσει ήδη ως μάρτυρες οι επιβάτες του αυτοκινήτου – ο αδερφός του θύματος και δύο κορίτσια – αστυνομικοί αλλά και κάτοικοι της περιοχής.

«Ο αδερφός μου σήκωσε ψηλά τα χέρια»

To newpost αποκαλύπτει τις καταθέσεις των μαρτύρων της μοιραίας βραδιάς .Σημείο κλειδί είναι οι καταθέσεις των επιβατών του αυτοκινήτου .Ο αδερφός του θύματος ισχυρίστηκε:

«Ο αστυνομικός οδηγός του τζιπ κρατούσε στο χέρι του ένα πιστόλι και με το μπροστινό μέρος του ,κτύπησε το παράθυρο του αδερφού μου μία φορά δυνατά. Ο αδερφός μου άνοιξε την πόρτα τέρμα και ο αστυνομικός τον κλώτσησε στα πλευρά. Του είπε «κατέβα κάτω». «Ο αδερφός μου σήκωσε ψηλά τα χέρια και μόλις πήγε να βγει με σηκωμένα τα χέρια ακούμπησε το πιστόλι που τον σημάδευε και ο αστυνομικός τον πυροβόλησε μία φορά. Έπεσε στο δρόμο γεμάτος αίματα. Αμέσως εγώ με τον άλλο αστυνομικό που ήταν συνοδηγός στο τζιπ βάλαμε τον αδερφό μου στο αυτοκίνητο στα πίσω καθίσματα και τον μεταφέραμε στο Νοσοκομείο της Θήβας».

«Άκουσα πυροβολισμούς»

Η μία από τις δυο κοπέλες περιέγραψε στους αστυνομικούς:

«Ήρθε ο αστυνομικός στο παράθυρο του 17χρονου… Του χτύπησε το τζάμι χωρίς να δω με τι χτύπησε το τζάμι, του άνοιξε την πόρτα και τον χτύπησε κλωτσιά με το πέλμα του ποδιού του 17χρονου. Έπεσε λίγο προς τα δεξιά και μετά ο Αστυνομικός έπιασε τον 17χρονο με τα δύο του χέρια και τον έβγαλε έξω από το αυτοκίνητο χωρίς να βλέπω τι έκανε ο 17χρονος γιατί καθόμουν πίσω και δεξιά του αυτοκινήτου. Μετά από αυτό και αφού πιθανόν ο 17χρονος ήταν ο μισός έξω από το αυτοκίνητο άκουσα έναν πυροβολισμό και μετά ακούω και έναν δεύτερο βλέπω τον 17χρονο να πέφτει κάτω και ακούω τον αστυνομικό να λέει φίλε μου είσαι καλά, είσαι καλά;».

«Του έλεγε δεν φταίω εγώ»

Κάτοικος που μένει σε μικρή απόσταση από το σημείο που συνέβη η τραγωδία περιέγραψε στις αρχές:

«Ο οδηγός του οχήματος ήταν πεσμένος κάτω, είχε αίματα στο πρόσωπο και από πάνω του ήταν ένας αστυνομικός και προσπαθούσε να τον βοηθήσει. Ο αστυνομικός είχε αίματα στα χέρια του ήταν πολύ ταραγμένος, έτρεμε και προσπαθούσε να μιλήσει στον χτυπημένο άνδρα, αφού ήταν ακόμα ζωντανός, προσπαθούσε να τον σηκώσει και ταυτόχρονα συνομιλούσε με τον δεύτερο άνδρα που όπως καταλάβαμε βρισκόταν μέσα στο ίδιο αυτοκίνητο και του έλεγε «δεν φταίω εγώ εκπυρσοκρότησε το όπλο».

Στη συνέχεια είπε «πήγε να μου τραβήξει το όπλο ή μου το τράβηξε και αυτό εκπυρσοκρότησε. Άμεσα μετά από ένα -δύο λεπτά έφτασαν στο σημείο και άλλοι αστυνομικοί. Τότε ο πρώτος αστυνομικός που ήταν πάνω από τον χτυπημένο τον σήκωσε μαζί με έναν άλλο αστυνομικό και τον έβαλαν στο πίσω κάθισμα του σκουρόχρωμου αυτοκινήτου».

Η κατάθεση οδηγού

Ένας κάτοικος της περιοχής βλέπει την σκηνή καρέ -καρέ. Οδηγεί το αυτοκίνητο του και μέσα σε αυτό βρίσκονται η σύζυγός του και τα δύο ανήλικα παιδιά του. Ενώ πηγαίνει προς το σπίτι του ξαφνικά βλέπει μπροστά του το σκουρόχρωμο αυτοκίνητο:

«μόλις έφθασε μπροστά μου σταμάτησε γιατί δεν μπορούσε να πάει πουθενά ,αφού η κατεύθυνσή του ήταν να κινηθεί στο δρόμο από τον οποίο ερχόμουν εγώ (πάλι ανάποδα σε μονόδρομο προς την εκκλησία).

Το αμάξι αυτό που σας λέω σταμάτησε σε απόσταση ενός μέτρου περίπου από μένα (παραλίγο να με τρακάρει και ακριβώς πίσω του είδα να σταματάει ένα σκούρο τζιπ που κατάλαβα ότι είχε αναμμένο φάρο. Το σκουρόχρωμο όχημα είχε αναμμένη τη μεγάλη σκάλα και τα φώτα έπεφταν πάνω μου. Τότε μέσα από το τζιπ με το φάρο είδα να κατεβαίνει γρήγορα ένας άνδρας αστυνομικός ο οποίος πήγε στην πόρτα του αυτοκινήτου τρέχοντας και κατάλαβα ότι πάλευε να την ανοίξει και τον άκουσα να φωνάζει στον οδηγό ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ;»

Μπροστά στη σκηνή ο άντρας αποφασίζει να φύγει καθώς η οικογένεια του είναι σε σοκ. Σε ερώτηση αν είδε να προτάσσει όπλο ο αστυνομικός η απάντησή του ήταν:

«Ο άνδρας αστυνομικός έτρεχε χωρίς να μου δώσει την αίσθηση ότι κρατούσε όπλο στα χέρια του και πόσο μάλλον να το έχει προτεταμένο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X