Θέμα

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Χειροπέδες στη Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της 9χρονης Τζωτζίνας, του τρίτου παιδιού της οικογένειας από την Πάτρα που πέθανε μέσα σε μερικά χρόνια υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι από τις τοξικολογικές εξετάσεις στο κοριτσάκι που πέθανε τον περασμένο Ιανουάριο στο “Παίδων” βρέθηκε η τοξική ουσία κεταμίνη, οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές.

Λίγη ώρα μετά την αποκάλυψη πως στον οργανισμό της Τζωρτζίνας εντοπίστηκε η ουσία κεταμίνη, η οποία ήταν τοξική σε πολύ μεγάλη ποσότητα, κλιμάκιο της Ασφάλειας πήγε στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα και πήρε τη Ρούλα Πισπιρίγκου για να τη μεταφέρει στη ΓΑΔΑ. Ενώ ήταν ακόμη καθ’ οδόν, ο εισαγγελέας της άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Και σχεδόν στις 19:30 το απόγευμα της Τετάρτης (30.03.2022) όταν έφτασε στη ΓΑΔΑ, εκδόθηκε και το ένταλμα σύλληψής της.

«Αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους». Αυτό ήταν το σκεπτικό με βάση το οποίο ο εισαγγελέας ζήτησε την έκδοση του εντάλματος σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας από το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος της μητέρας των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που αφορά το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο Παίδων τον περασμένο Ιανουάριο.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε από τον προϊστάμενο της Ποινικής Δίωξης, εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο.

Είναι δεδομένο πως το επόμενο διάστημα στη δικογραφία του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας θα συνενωθούν και οι δύο άλλες δικογραφίες που αφορούν τους θανάτους των αδελφών της, της 3χρονης Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X