Κοινωνία

Θεοδωρίδου: Πάνω από 100 παιδιά στην Ελλάδα με το σύνδρομο MIS-C που προκαλεί ο κορονοϊός

Θεοδωρίδου: Πάνω από 100 παιδιά στην Ελλάδα με το σύνδρομο MIS-C που προκαλεί ο κορονοϊός
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Μαρία Θεοδωρίδου έκανε γνωστό πως το σύνδρομο MIS-C, έχει εμφανιστεί σε περισσότερα από 100 παιδιά στην Ελλάδα, όπως προέκυψε μετά από συνεργασία πολλών παιδιατρικών κέντρων με τα σχετικά στοιχεία να αναμένεται να δημοσιευθούν.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Δευτέρας (07/02), διευκρίνισε ότι 50 παιδιά έχουν παρουσιάσει MIS-C και άλλα 50 έχουν παρουσιάσει συμπτωματολογία «που θα μπορούσε να αποδοθεί σε MIS-C».

«Πάντως η σοβαρότητα αυτής της κατάστασης, μειώνεται με την γνώση πλέον της θεραπευτικής αντιμετώπισης, δεδομένου ότι αυτά τα παιδιά και διαγνώστηκαν σωστά και πήραν την σωστή θεραπεία και για αυτό δεν είχαμε θανατηφόρο έκβαση», τόνισε η κα. Θεοδωρίδου.

Αυτό ήταν και ένα από τα ισχυρά επιχειρήματα για την απόφαση εμβολιασμού των παιδιών, σύμφωνα με την κα. Θεοδωρίδου.

«Αυτή η σοβαρή κατάσταση του συνδρόμου που δεν αφήνει κανένα σύστημα που να μην συμμετέχει στη φλεγμονή και κυρίως στο κυκλοφορικό», εξήγησε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών.

Σύνδρομο MIS-C: Τι είναι

Σύμφωνα με το CDC, το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο στα παιδιά (MIS-C) είναι μια νόσος που προσβάλλει διάφορα μέρη του σώματος συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς, των πνευμόνων, των νεφρών, του εγκεφάλου, του δέρματος, των ματιών ή των γαστρεντερικών οργάνων.

Όπως επισημαίνει το CDC, πολλά παιδιά με το εν λόγω σύνδρομο είχαν κορονοϊό ή είχαν βρεθεί κοντά σε κάποιον που είχε μολυνθεί από την COVID-19.

Η πολυσυστηματική και φλεγμονώδος νόσος MISC, μπορεί να εμφανιστεί σε δύο έως έξι εβδομάδες μετά τη νόσηση, σε παιδιά και εφήβους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X