Κοινωνία

Θεοδωρίδου: Τι ισχύει για τον εμβολιασμό των εγκύων

Θεοδωρίδου: Τι ισχύει για τον εμβολιασμό των εγκύων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για τον εμβολιασμό των εγκύων μίλησε, μεταξύ άλλων, κατά την ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Αναφερόμενη στην αναστολή των εμβολιασμών με το Johnson&Johnson: Ο λόγος που αναφέρεται και στην ανακοίνωση του FDA και CDC είναι η καταγραφή 6 περιπτώσεων θρομβώσεων σε γυναίκες, επί συνόλου 6.700.000 εμβολίων.

Το εμβόλιο αυτό, σύμφωνα με την ίδια, έχει πολλά πλεονεκτήματα. Η κα Θεοδωρίδου παρέθεσε τα πλεονεκτήματα, τονίζοντας πως «το κύριο πλεονέκτημα είναι πως είναι μονοδοσικό».

«Παρά το γεγονός της μεγάλης αναστάτωσης που έχει επιφέρει αυτή αναστολή, θα πρέπει να εστιάσουμε στη θετική πλευρά που είναι ότι υπάρχει σύστημα οργανωμένο, αυστηρής επιτήρησης, που δίνει τη δυνατότητα της έγκαιρης εντόπισης σπάνιων περιπλοκών και ανεπιθύμητων ενεργειών» είπε στη συνέχεια.

«Ας ελπίσουμε κι ας κάνουμε υπομονή για τη γνωμοδότηση των δύο φορέων της Αμερικής και της Ευρώπης, με την ελπίδα ότι θα έχουμε άλλο ένα όπλο στα χέρια μας» πρόσθεσε.

Έπειτα, μίλησε για τις εγκύους και εάν πρέπει να εμβολιαστούν, αναφέροντας πως σε δεύτερη φάση υπάρχει η οδηγία να γίνεται το εμβόλιο υπό προϋποθέσεις και τονίζοντας πως θα πρέπει να εξετάζεται από τους γυναικολόγους που γνωρίζουν το ιστορικό της εκάστοτε εγκύου.

«Τα εμβόλια που δεν έχουν κάποιον μικρό ζωντανό οργανισμό μπορούν να γίνονται πλέον και στις εγκύους» γνωστοποίησε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X