Η οργή των κατοίκων στην περιοχή ξεχειλίζει. Στο στόχαστρό τους είναι κυρίως ο νυν περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, ο οποίος στις σημερινές εκλογές επιδιώκει ακόμη μία θητεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Οπως αναφέρει ο Στ. Σούρλας στο documentonews.gr: «Πάνω από 150 συμπατριώτες μου από τη Φαρκαδόνα Τρικάλων μού έχουν ζητήσει να απευθύνω μήνυση κατά του Κ. Αγοραστού και κατά παντός τρίτου υπευθύνου. Είναι μόνο η αρχή, καθώς σύντομα θα ακολουθήσει και η συνέχεια με περισσότερα αδιάψευστα και αποκαλυπτικά στοιχεία».

 

Ευθύνες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας εντοπίζει και ο πρώην υπαρχηγός της πυροσβεστικής, αντιστράτηγος ε.α. Ανδριανός Γκουρμπάτσης, ο οποίος έχει διοριστεί τεχνικός σύμβουλος από πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία. Ο Ανδρ. Γκουρμπάτσης διαθέτει άλλωστε εμπειρία από τις καταστροφικές πλημμύρες λόγω Ιανού τον Σεπτέμβριο του 2020, καθώς είναι τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της φαρμακοποιού που έχασε τη ζωή της στις πλημμύρες στο Μουζάκι Καρδίτσας. Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο X/Twitter κάνει λόγο για «τεράστιες ευθύνες της Περιφέρειας Θεσσαλίας», καθώς και «για εγκληματικά λάθη και παραλείψεις των οργάνων του μηχανισμού πολιτικής προστασίας».

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από 300 κατοίκους

Στο μεταξύ, άλλη μία μήνυση για τις καταστροφικές πλημμύρες κατατέθηκε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεγάλου Ευυδρίου Νίκος Γούσιος κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, την οποία υπογράφουν 300 κάτοικοι του χωριού.

Σε δηλώσεις του έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας ο Ν. Γούσιος σημείωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι κάτοικοι στην περιοχή υφίστανται ζημιές από την κακοκαιρία, ενώ παράλληλα ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες. «Εχουμε καταστραφεί δύο φορές μέσα σε τρία χρόνια, συν η τρίτη φορά με την κακοκαιρία Elias που πλημμυρίσαμε και ζητάμε να γίνουν τα έργα. Θα πρέπει κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι να πληρώσουν, γιατί τα τελευταία χρόνια την πληρώνει ο κόσμος» ανέφερε ο Ν. Γούσιος.

Επίσης ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεγάλου Ευυδρίου περιέγραψε αναλυτικά τα έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή και τόνισε με νόημα ότι δεν πρόκειται να δεχτούν να γίνουν έργα βιτρίνας. «Δεν δεχόμαστε έργα βιτρίνας, αλλά θέλουμε ουσιαστικά έργα για να προστατεύσουμε τις κατοικίες και τα χωράφια μας» επισήμανε.

Ο Ν. Γούσιος αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση που βιώνουν ακόμη και σήμερα οι κάτοικοι στο χωριό. «Εδώ και 25 ημέρες ακόμη βγάζουμε λάσπες, ακόμη τα σπίτια δεν έχουν καθαρίσει και ο κόσμος είναι σε τραγική κατάσταση» επισήμανε.