Κοινωνία

Θρίλερ με τις πτήσεις της Emirates: Αθώος ο… ύποπτος Τούρκος που κατηγορούνταν για τρομοκρατία

Θρίλερ με τις πτήσεις της Emirates: Αθώος ο… ύποπτος Τούρκος που κατηγορούνταν για τρομοκρατία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αθώος είναι ο 35χρονος Τούρκος υπήκοος που κρίθηκε «ύποπτος για τρομοκρατία» και καθηλώθηκαν δύο πτήσεις της Emirates το βράδυ της Πέμπτης (11/11/2022), σημαίνοντας «συναγερμό» στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Έπειτα από την έρευνα που διενήργησε η Αστυνομία, δεν προέκυψε σε βάρος του κάποια αξιόποινη ενέργεια.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

«Σε συνέχεια της από 10-11-2022 Ανακοίνωσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, κατόπιν ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ουδέν αξιόποινο προέκυψε σε βάρος ατόμου, για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι επέβαινε σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας και είχε χαρακτηριστεί ως ύποπτο».

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν με πληροφορία που έφτασε από το CIA για έναν ύποπτο επιβάτη που έχει συμμετάσχει σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Συγκεκριμένα στο mail που στάλθηκε από τις αμερικανικές αρχές αναφερόταν πως ένας Τούρκος υπήκοος, 35 ετών που είναι φανατικός Ισλαμιστής, θα επέβαινε στην πτήση και θα ανατίναζε το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις η έρευνα ανέδειξε πως ο εν λόγω άντρας δεν είναι φανατικός Ισλαμιστής, αλλά οπαδός του Γκιουλέν και είχε έρθει στη χώρα μας με την οικογένειά του, την ώρα που προσπαθεί να εκδώσει βίζα για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Σημειώνεται πως ο άντρας αρχικά δεν ήταν στη λίστα των επιβατών, επίσης όσοι αναχωρούν από τη χώρα μας για την Αμερική ζητείται επίδειξη βίζας ή πράσινης κάρτας.

Επίσης, όσο καιρό βρίσκεται στη χώρα μας δεν έχει καταγραφεί κάποια έκνομη δραστηριότητά του, ενώ οι αρχές γνωρίζουν ότι συνήθως διέμενε σε δύο κατοικίες στην Αθήνα.

Ο εν λόγω Τούρκος υπήκοος δεν βρισκόταν καν στη λίστα των επιβατών των πτήσεων, ενώ σημειώνεται πως όσοι αναχωρούν από τη χώρα μας για τις ΗΠΑ πρέπει να επιδεικνύουν βίζα ή πράσινη κάρτα προκειμένου να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος.

Τελικά, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος Τούρκος υπήκοος βρισκόταν στο σπίτι του. Δεν έχει διευκρινιστεί, όμως, γιατί δεν έγινε έρευνα στην κατοικία του πριν σημάνει ο συναγερμός στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο τηλεοπτικός σταθμός έκανε λόγο για αστοχία κάποιων υπηρεσιών, καθώς φαίνεται να έδωσαν παραπάνω βαρύτητα απ’ όση θα έπρεπε στην πληροφορία για τον «ύποπτο» επιβάτη.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο συγκάτοικός του στη χώρα μας, για άγνωστο λόγο, φαίνεται να ενημέρωσε τις αμερικανικές αρχές ότι ο 35χρονος Τούρκος υπήκοος θα ταξίδευε χθες ή σήμερα για τις ΗΠΑ και ότι δεν αποκλείεται να προβεί σε τρομοκρατική επίθεση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X