Κοινωνία

Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τον θάνατο του 35χρονου

Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τον θάνατο του 35χρονου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αναφερόμενος στον θάνατο του 35χρονου ανθρώπου, που άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο από τον κορονοϊο ο κ. Τσιόδρας εξήγησε τα σενάρια και τις υποθέσεις που κάνουν οι γιατροί. Όπως είπε συνήθως τα παιδιά και οι νέοι έχουν ήπια κλινική εικόνα. Όμως κάποιες φορές καταγράφονται και θάνατοι.

Ποια είναι η εξήγηση; Σαφής απάντηση δεν υπάρχει, υπάρχουν υποθέσεις είπε ο κ. Τσιόδρας.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις άλλες παθήσεις του αναπνευστικού όπως οι πνευμονίες και η γρίπη είπε και αναφέρθηκε σε μελέτη στην Κίνα ανάμεσα σε εκατοντάδες παιδιά όπου καταγράφηκε μόνο ένας θάνατος.Παραμένει όμως το ερώτημα γιατί ένας υγιές άτομο τελικά καταλήγει; Ορισμένες φορές οφείλεται στο ότι αποκαλύπτονται υποκείμενα νοσήματα που δεν ήταν γνωστά. Σε άλλες περιπτώσεις παραμένουμε με το ερώτημα.

Ορισμένοι υποστηρίζουν, είπε ο κ. Τσιόδρας, οτι έχει να κάνει με το πόσο διάστημα δέχεται ο ασθενής την έκθεση στον ιό. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η έκθεση στον κορονοϊό για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, επιβαρύνει την υγεία του ασθενούς.Μια άλλη ερμηνεία έχει να κάνει με την προδιάθεση του οργανισμού . Και έδωσε το παράδειγμα του έρπη. Τον έρπη εξήγησε ο κ. Τσιόδρας οι περισσότεροι τον περνούν ελαφρά. Σε άλλους ανθρώπους όμως ο έρπης προκαλεί εγκεφαλίτιδα και θάνατο. Για αυτό το λόγο τρέχουν μελέτες για την προδιάθεση των ανθρώπων.

Ο τρίτος λόγος είναι η μορφή της νόσου. Ορισμένες φορές ο ιός οδηγεί σε μια ιογενή σήψη που οδηγεί σε κατάρρευση του οργανισμού. Δηλαδή είπε και η μικρή άμυνα των ηλικιωμένων και η ισχυρή των νεώτερων, μπορεί να βλάψουν.Μιά άλλη εξήγηση είναι ότι κάποιοι σοβαρά ασθενείς, δεν εμφανίζουν σοβαρή δύσπνοια και έτσι δεν δίνουν μεγάλη σημασία και δεν καταφεύγουν εγκαίρως στο νοσοκομείο. Και έτσι καταλήγουν.

Γι αυτό είπε με την παραμικρή δύσπνοια πρέπει να αξιολογείται ιατρικά, ιδιαίτερα αν είναι ευπαθείς ομάδες και χρειάζεται πολύ προσοχή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X