Κοινωνία

Τι θα ισχύσει για τις σχολικές εκδρομές – Διευκρινίσεις από το υπουργείο Παιδείας

Τι θα ισχύσει για τις σχολικές εκδρομές – Διευκρινίσεις από το υπουργείο Παιδείας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι σχολικές εκδρομές επανέρχονται όπως έκανε γνωστό σήμερα ο Θάνος Πλεύρης, με την κυβέρνηση να αποδέχεται την εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Οι νέες «ελευθερίες» μπαίνουν σε εφαρμογή από το προσεχές Σάββατο ενώ λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ, σύμφωνα με τον υπ. Υγείας

Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει πως θα επιτρέπονται οι ημερήσιες εκπαιδευτικές εκδρομές, διδακτικές και εκπαιδευτικές επισκέψεων και σχολικοί περίπατοι που ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας.

Σχολικές εκδρομές: Αλλαγές από 1η Μαρτίου

Παράλληλα, οποιαδήποτε σχολική εκδρομή ή επίσκεψη περιλαμβάνει και διανυκτέρευση θα μπορεί να πραγματοποιηθεί από την 1η Μαρτίου.

Τότε, οι εκδρομείς, συνοδοί, εκπαιδευτικοί και μαθητές, εμβολιασμένοι ή μη, θα πραγματοποιούν rapid test 48 ώρες πριν την αναχώρηση.

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής, όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να διενεργούν τα τακτικά τεστ της εβδομάδας (self / rapid αναλόγως την περίπτωση).

«Στις εκδρομές/επισκέψεις θα πρέπει να τηρούνται τα ειδικότερα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στην εκάστοτε περίπτωση, π.χ. προϋποθέσεις μεταφορικού μέσου, εισόδου σε μουσεία κτλ» καταλήγει η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X