Κοινωνία

Το γενετικό υλικό θα δείξει τους δράστες της επίθεσης στον Ντογιάκο – Κι άλλα χτυπήματα φοβάται η ΕΛ.ΑΣ.

Το γενετικό υλικό θα δείξει τους δράστες της επίθεσης στον Ντογιάκο – Κι άλλα χτυπήματα φοβάται η ΕΛ.ΑΣ.
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε συναγερμό εξακολουθούν οι αστυνομικές αρχές και η Αντιτρομοκρατική μετά τον εντοπισμό βόμβας  η οποία τελικά δεν εξερράγη το πρωί της Τρίτης έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου στον Βύρωνα.

Το σοβαρό ενδεχόμενο η απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στην κατοικία του αντιεισαγγελέα να είναι έργο μίας νέας οργάνωσης που πειραματίζεται με εκρηκτικούς μηχανισμούς, εξετάζει πλέον η ΕΛ.ΑΣ. 

Μάλιστα, οι μέχρι τώρα ενδείξεις συντείνουν στο γεγονός ότι οι επίδοξοι βομβιστές ήταν άπειροι, καθώς πυρίτιδα έχει αρκετό καιρό να χρησιμοποιηθεί σε ανάλογες περιπτώσεις. Θεωρείται δηλαδή μια μέθοδος ξεπερασμένη και η τελευταία φορά που είχε χρησιμοποιηθεί κατσαρόλα με πυρίτιδα ήταν το 2013.

Aν μάλιστα επιβεβαιωθούν οι αρχικές εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ότι στην τοποθέτηση βόμβας έξω από την κατοικία του Ντογιάκου προχώρησε πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, τότε η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται και άλλα χτυπήματα τις επόμενες ημέρες από τις οργανώσεις.

Αναμονή για να βρεθούν αποτυπώματα και DNA πάνω στη βόμβα

Παράλληλα, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, οι ειδικοί φέρεται να είναι πολύ κοντά τόσο σε αποτυπώματα όσο και σε γενετικό υλικότουλάχιστον του κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού.

Μάλιστα, υπάρχουν σημεία στην κατασκευή ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, που δεν είναι δυνατόν ο κατασκευαστής να φοράει γάντια, έστω και εάν πρόκειται για χειρουργικά.

Έτσι, οι Αρχές θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι πολύ σύντομα να έχουν στα χέρια τους στοιχεία που είναι δυνατόν να τους οδηγήσουν άμεσα στην ταυτότητα του βομβιστή, σε περίπτωση που ο δράστης είναι σεσημασμένος.

Από την άλλη, εάν τα στοιχεία δεν ταυτοποιούν τον δράστη θα ξεκινήσει μια σειρά ερευνών προκειμένου να οδηγηθούν στον βομβιστή.

Η αναφορά σε Ντογιάκο σε κείμενα αντιεξουσιαστών

Τα τελευταία χρόνια ο Ντογιάκος είχε χειριστεί σειρά υποθέσεων, όπως η έρευνα για τη Χρυσή Αυγή. Ωστόσο υπήρχε αναφορά του ονόματός του σε ορισμένα κείμενα αντιεξουσιαστών. Όπως αυτό των Πυρήνων τον Νοέμβριο του 2016 για τη βομβιστική επίθεση με στόχο την κατοικία στην οδό Ιπποκράτους της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, όπου υπήρχε αναφορά για τον Ντογιάκο ως «μέλος εγκληματικής οργάνωσης παραδικαστικού κυκλώματος που αθωώνει επιχειρηματίες».

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X