Κοινωνία

Τρίτη δόση εμβολίου: Πώς κλείνουμε ραντεβού – Βήμα βήμα η διαδικασία

Τρίτη δόση εμβολίου: Πώς κλείνουμε ραντεβού – Βήμα βήμα η διαδικασία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στον αέρα βρίσκεται από σήμερα, Παρασκευή (05/11), η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στο emvolio.gov.gr, για όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών.

Το τέταρτο κύμα της πανδημίας «σαρώνει» τη χώρα, σπάζοντας το ένα ρεκόρ νέων κρουσμάτων μετά το άλλο και αφήνοντας πίσω του δεκάδες νεκρούς καθημερινά.

Η μετάλλαξη Δέλτα έχει κυριαρχήσει «στοχεύοντας» κυρίως ανεμβολίαστους ανεξαρτήτως ηλικίας ενώ στη δίνη της βρίσκεται ξανά η Βόρεια Ελλάδα, όπου πολλές περιοχές έχουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Κυβέρνηση και ειδικοί ευελπιστούν ότι η τρίτη δόση, σε συνδυασμό με τη νέα εκστρατεία πειθούς των ανεμβολίαστων, θα βοηθήσει να μπει «φρένο» στην επέλαση της πανδημίας.

Πότε πρέπει να κάνω τρίτη δόση εμβολίου

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, βασική προϋπόθεση για τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης είναι να έχουν περάσει:

6 μήνες από τη δεύτερη δόση με AstraZeneca, Moderna, Pfizer

2 μήνες από τον εμβολιασμό με το (μονοδοσικό) της Johnson & Johnson

Η τρίτη δόση για πολίτες που εμβολιάστηκαν με Pfizer, AstraZeneca και Moderna θα γίνεται με το mRNA εμβόλιο της Pfizer.

Τι ισχύει με την επαναληπτική δόση για το Johnson & Johnson

Από την άλλη, όσοι έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα μπορούν να κάνουν αναμνηστική δόση, δυο μήνες μετά την πρώτη, με το εμβόλιο της Pfizer ή της Johnson & Johnson.

Πώς κλείνω ραντεβού για τρίτη δόση

Οι πολίτες θα ενημερώνονται με SMS προκειμένου να προγραμματίσουν το ραντεβού τους για την αναμνηστική δόση. Ακόμα και αν δεν γίνει όμως αυτό [κυρίως σε όσους έχουν κάνει το Johnson & Johnson και δεν έλαβαν σήμερα (05/11) SMS], μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και να κλείσουν το ραντεβού τους.

Όσοι έχουν κάνει τα εμβόλια, εκτός του Johnson & Johnson και έχουν παρέλθει οι έξι μήνες από τη 2η δόση, μπορούν να επιλέξουν την ημερομηνία και το εμβολιαστικό κέντρο που επιθυμούν μέσω του emvolio.gov.gr.

Αρχικά συμπληρώνετε τα προσωπικά σας στοιχεία (κωδικοί Taxis) και στη συνέχεια εμφανίζονται οι πληροφορίες του εμβολιασμού σας με τις δύο δόσεις.

Στο κάτω μέρος αναγράφεται «Η Επιτροπή εμβολιασμού συστήνει να προγραμματίσετε και μία αναμνηστική δόση για καλύτερη προστασία». Επιλέγοντας «Αναζήτηση», θα μεταφερθείτε στον προγραμματισμό των ραντεβού.

Στη συνέχεια επιλέγετε το Κέντρο Εμβολιασμού που επιθυμείτε, όπως επίσης την ημερομηνία και την ώρα του εμβολιασμού σας με την τρίτη δόση.

Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία, θα ενημερωθείτε για το ραντεβού σας και με SMS.

Για Johnson & Johnson

Όπως και στην πρώτη δόση, ο χρήστης πρέπει να επιλέξει την επιλογή «Δείτε αν ανήκετε στην πληθυσμιακή ομάδα που μπορεί να εμβολιαστεί την τρέχουσα περίοδο με βάση τον ΑΜΚΑ σε συνδυασμό με τον ΑΦΜ σας και κλείστε το ραντεβού σας. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΑΜΚΑ».

Στη συνέχεια, αφού συμπληρώσετε τον ΑΜΚΑ και ΑΦΜ ή επίθετο, εμφανίζεται η πλατφόρμα για τα ραντεβού.

Βάζοντας τον Ταχυδρομικό σας Κώδικα, θα εμφανιστούν τα διαθέσιμα εμβολιαστικά κέντρα.

Μετά την επιλογή εμβολιαστικού κέντρου, δίνεται η δυνατότητα επιλογής ημερομηνίας και ώρας.

Ακολουθεί η επιβεβαίωση του ραντεβού εμβολιασμού, ενώ αμέσως μετά θα λάβετε και SMS επιβεβαίωσης στο κινητό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X