Κοινωνία

Τζανάκης: Μέχρι 2.700 θάνατοι από κορονοϊό έως τα Χριστούγεννα

Τζανάκης: Μέχρι 2.700 θάνατοι από κορονοϊό έως τα Χριστούγεννα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την ανησυχητική εκτίμηση ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε στην Ελλάδα 2.500 με 2.700 θανάτους ακόμα από κορονοϊό, έκανε ο Νίκος Τζανάκης ενώ χτύπησε «καμπανάκι» για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, αναφέρθηκε στην ανοσία της αγέλης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρέπει να φτάσουμε στο 70 με 75% επί του πληθυσμού (όσον αφορά τους εμβολιασμούς), προκειμένου να επιτευχθεί.

«Πρέπει να εμβολιαστούν 1 εκατ. άνθρωποι ακόμα, είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά γίνεται», είπε χαρακτηριστικά ενώ συμπλήρωσε πως η χώρα «έχει εμβολιαστικό οργανισμό που μπορεί να εμβολιάζει 120.000 ανθρώπους την ήμερα».

Μιλώντας για τον μικρό αριθμό εμβολιασμών, ο κ. Τζανάκης επισήμανε ότι «περίπου το 60% των Περιφερειακών Ενοτήτων είναι κάτω από τον μέσο όρο της Ελλάδας σε εμβολιασμό, κάτω από το 50%. Για παράδειγμα, η Φθιώτιδα στο 49%, τα Τρίκαλα στο 51,6%».

Για τον λόγο αυτό, ο καθηγητής πρότεινε να βρεθούν οι ανεμβολίαστοι μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) και «να πάνε πόρτα – πόρτα τουλάχιστον στους ηλικιωμένους πάνω από 70-75 ετών, για να συζητήσουν μαζί τους, να διασκεδάσουν τους φόβους τους και τις όποιες θρησκευτικές τους αντιλήψεις».

Καταλήγοντας, ο κ. Τζανάκης ξεκαθάρισε ότι εφόσον κάποιοι δεν εμβολιάζονται, θα επιλέξει ο ιός τον τρόπο που θα τους εμβολιάσει, ενώ ο εμβολιασμός για ορισμένους δεν θα χρειαστεί διότι θα χάσουν τη ζωή τους.

«Υπάρχουν μοναστήρια χωρίς εμβολιασμένους και εναντίον των εμβολιασμών και μπαινοβγαίνει κόσμος σε αυτά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X